خودروهای تازه پلیس ایران را بشناسید ، برقی ها هم به پلیس پیوستند
به گزارش مجله همراهان، خودروهای نو پلیس ایران شامل انواع مدل های برقی و بنزینی هستند. این خودروها به تازگی وارد ناوگان پلیس شده اند و در ادامه به آنالیز آنها خواهیم پرداخت.

خبرنگاران - مجتبی اسماعیلی: هر چند مرسدس بنزهای کلاس C و E که همزمان با عرضه در دنیا و ایران در ناوگان پلیس هم به خدمت گرفته شدند، دیگر خیلی فرسوده هستند، اما همچنان هم در بعضی از تعقیب و گریزها مورد استفاده قرار می گیرند. از رنو مگان های پلیس چیزی باقی نمانده است و سراتوها هم رو به فرسودگی گذاشته اند.
ناوگان پلیس در چند سال گذشته یا از خودروهای بی کیفیت داخلی یا از خودروهای خارجی اما مستهلک شده ، استفاده نموده است. اینگونه دود انحصار بازار خودرو و ممنوعیت واردات به چشم پلیس هم رفته است.
به هر حال، اما پلیس راهور فراجا چند خودروی تازه که البته همگی ساخت چین هستند را به ناوگان خود افزوده است که در ادامه آنها را آنالیز خواهیم کرد.
GAC Aion S plus از خودروهای تازه پلیس
احتمالا شما هم این روزها خودروهای تازه پلیس راهور با چهره ای مجذوب نماینده را دیده اید. این خودرو جی ای سی آیون S پلاس نام دارد و یک سدان تمام برقی ساخت چین است. شرکت جی ای سی که در ایران به نام گَک معروف است، خودروهای نسبتا با کیفیت و پر فروشی را فراوری می نماید. آیون اس پلاس نیز در چین فروش خوبی داشته است.
این خودرو با استفاده از یک پیشرانه الکتریکی با پک باتری 58.8 کیلوواتی توان فراوری 201 اسب بخار قدرت و 350 نیوتن متر گشتاور را دارد. این توان به وسیله یک گیربکس تک سرعته برقی به محور جلوی خودرو منتقل می گردد. شتاب صفر تا 100 این خودرو هشت ثانیه اعلام شده است که این خودرو را مناسب تعقیب و گریز خواهد نمود. آیون S پلاس با یک بار شارژ سریع که حدود 45 دقیقه زمان احتیاج دارد، می تواند 500 کیلومتر پیمایش داشته باشد. هر چند در صورت استفاده پر فشار (تعقیب و گریز) این پیمایش کاهش بسیار زیادی خواهد داشت.
GAC Aion V plus
آیون V پلاس دیگر خودرو در بین خودروهای تازه پلیس راهور و یک کراس اوور تمام برقی از همان شرکت GAC چین است. پیشرانه برقی این خودرو توان فراوری 241 اسب بخار قدرت و 350 نیوتون متر گشتاور را دارد که شتاب 9.5 ثانیه ای را برای این کراس اوور بزرگ به ارمغان می آورد.
این خودرو با یک بار شارژ می تواند حدود 500 کیلومتر مسافت را بپیماید. چهره این خودرو نیز مجذوب نماینده و فرق دارد.
هونگچی E-QM5
یک سدان برقی چینی از دیگر خودروهای تازه پلیس راهور است که مدتی از زمان حضور آن در ناوگان پلیس می گذرد. این خودرو به وسیله گروه بهمن وارد شده ، و به صورت شخصی نیز به فروش رسیده است. هونگچی یکی از برندهای معروف و با کیفیت چینی است که انواع مدل های آن به صورت تشریفاتی یا خودروهای امنیتی در چین استفاده می شوند.
هونگچی E-QM5 دارای یک پیشرانه برقی با قدرت 188 اسب بخار و گشتاور 320 نیوتن متر و پک باتری 54 کیلووات ساعتی است. این توان به وسیله یک گیربکس تک سرعته برقی به محور جلوی خودرو منتقل می گردد.
E-QM5 با یک بار شارژ توان پیمودن 431 کیلومتر را دارد که البته در صورت استفاده در تعقیب و گریزها و… کاهش محسوسی خواهد داشت.
اشکودا سوپرب تنها بنزینی در خودروهای تازه پلیس
اما مجذوب نماینده ترین خودروی در میان خودروهای تازه پلیس راهور را باید اشکودا سوپرب دانست. در تازه ترین تحول در ناوگان خودرویی پلیس ایران، اشکودا سوپرب به عنوان یکی از خودروهای تازه پلیس معرفی گردید. این سدان اروپایی که به وسیله ایران روور وارد کشور شده، به علت عملکرد فنی مناسب، ایمنی بالا و تجهیزات پیشرفته برای مأموریت های پلیسی انتخاب شده است.
سوپرب از یک پیشرانه 1.4L توربوشارژر بهره می برد که توان فراوری 150 اسب بخار قدرت و 250 نیوتون متر گشتاور را دارد. گیربکس هفت سرعته اتوماتیک دو کلاچه نیز توان پیشرانه را به چرخ های جلو می رساند. هر چند مشخصات فنی این خودرو آنقدر قوی نیست اما تکنولوژی فولکس واگن و هندلینگ عالی، سوپرب را به گزینه ای ایده آل برای تعقیب و گریزها تبدیل می نماید.
آیا خودروهای برقی گزینه مناسبی برای پلیس هستند؟
پس از معرفی خودروهای تازه پلیس، بیایید ببینیم اصلا این خودروها برای پلیس ایران مناسب هستند؟
در اینکه خودروهای برقی در مصرف سوخت صرفه جویی زیادی می نمایند و افزون بر استهلاک پایین، آلایندگی خاصی هم ندارند هیچ شکی نیست. اما موضوع اینجاست که یک خودروی گشت پلیس در طول روز مسافت زیادی را (با سرعت میانه) طی می نماید. هنگام تعقیب و گریز نیز فشار روی خودرو افزایش یافته و شارژ باتری ها به طرز برق آسایی تخلیه می شوند.
این خودروهای برقی هر چند با شارژرهای سریع حدود 45 دقیقه زمان برای شارژ احتیاج دارند، اما ایستگاه های شارژ سریع در کشور بسیار محدود هستند. با شارژرهای خانگی نیز این خودروها حدود 10 ساعت زمان برای شارژ احتیاج دارند. شاید بتوان اینگونه تصور کرد که شب هنگام خودروهای تازه پلیس که ماموریت ندارند با برق مقر شارژ شوند.
اما اگر در طول روز و یا هنگام تعقیب و گریز شارژ آنها تمام گردد تکلیف چیست؟ امیدواریم پلیس راهور پیش از انتخاب این خودروها به این موضوعات فکر نموده باشد.
منبع: بیت ران