انتشار تصویر ترسناکِ ابر های سیاره سرخ
به گزارش مجله همراهان، در این تصویر، طلوع خورشید مریخی از پشت پوشش ابری پراکنده قابل مشاهده است.
مریخ نورد استقامت (Perseverance) ناسا تصویری از آسمان سیاره سرخ را به اشتراک گذاشته که در یک سایه مه آلود و به صورت ترسناکی دیده می گردد.
در حوالی نقطه اوج تابستان مریخ (که در 12 ژوئیه سال جاری رخ خواهد داد)، فضاپیما هایی که به دور مریخ می چرخند، پوشش ابر زیادی را در نیمکره شمالی آن مشاهده نموده اند. اکنون مریخ نورد استقامت شواهدی از آن ابر ها را مشاهده نموده که در تصویر زیر که به وسیله دوربین ناوبری چپ آن یا Navcam گرفته شده، کاملاً مشهود است.
در این تصویر که در 29 ژانویه گرفته شده است، طلوع خورشید مریخی از پشت پوشش ابری پراکنده قابل مشاهده است. ابر ها به علت کم بودن آب در جو مریخ بسیار نازک هستند. با توجه به بیانیه ناسا، اگر تمام آب موجود در جو مر یخ روی سطح این سیاره باشد، لایه ای نازک تر از یک رشته موی انسان تشکیل می گردد.
فصل ها در مریخ
مر یخ مانند زمین دارای چهار فصل است، اما آن ها با چیزی که ما در سیاره مرطوب و قابل سکونت خود تجربه می کنیم، کمی متفاوت هستند. یک سال مریخی با 687 روز زمینی برابری می نماید، بنابراین فصل های آن نیز بیشتر طول می کشد. آن ها بعلاوه نسبت به زمین بی ثبات تر هستند. به عنوان مثال در نیمکره شمالی مریخ، بهار 194 روز طول می کشد، در حالی که فقط 142 روز آن قسمت پاییز می گردد. بعلاوه باید توجه کرد که جو مر یخ فقط 1 درصد چگالی زمین را دارد و کل سیاره بسیار سردتر است.
وظیفه اصلی استقامت، عکاسی از ابر ها نیست. مریخ نورد ناسا در 18 فوریه 2020 روی این سیاره فرود آمد تا تاریخ زمین شناسی آن را بهتر درک کند و نشانه های از حیات باستانی بالقوه در آن پیدا کند. برای این منظور، استقامت در حال جمع آوری نمونه های سنگی از این سیاره است و ناسا میخواهد با انجام یک مأموریت بلندپروازانه که برای اوایل دهه 2030 در نظر گرفته شده، آن ها را برای مطالعه بیشتر به زمین ارسال کند. مریخ نورد ناسا هفته گذشته انبار کردن نمونه های سیاره سرخ را تکمیل کرد.
منبع: دیجیاتو
منبع: فرادید