طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه

به گزارش مجله همراهان، طرز مربای گل محمدی با گلبرگ تازه، یکی از لطیف ترین و خوش عطرترین مرباهای بهاری ست که با طعم بی نظیر خود می تواند صبحانه و عصرانه شما را رؤیایی کند. اگر گلبرگ های تازه و خوش رنگ محمدی در دسترس دارید، این دستور را از دست ندهید؛ چون قرار است یک مربای خانگی و مجلسی با طعمی خاص و طبیعی تهیه کنیم. طرز تهیه مربای بالنگ تازه را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه

مواد لازم برای طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه

  • گلبرگ تازه گل محمدی تمیز و بدون گلبرگ زرد دو پیمانه
  • شکر دو پیمانه
  • آب یک پیمانه
  • آب لیمو تازه یک قاشق چای خوری
  • هل ساییده نصف قاشق چای خوری
  • گلاب یک قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه

1. آماده سازی گلبرگ ها

در ابتدا گلبرگ های گل محمدی تازه را آنالیز کنید و قسمت های زرد رنگ یا گلبرگ های پژمرده را جدا کنید. سپس آن ها را با آب سرد به آرامی بشویید تا گرد و غبار پاک گردد. بهتر است گل ها را در آبکش ریخته و چند بار با دست آب بکشید. در خاتمه آن ها را روی پارچه نخی پهن نموده و اجازه دهید کامل خشک شوند تا آب اضافی در مربا وارد نگردد.

2. گرفتن تلخی گلبرگ ها

برای جلوگیری از تلخی گلبرگ های گل محمدی، آن ها را در یک ظرف با میزانی آب و یک قاشق آب لیمو بجوشانید. جوشاندن گلبرگ ها برای 3 تا 4 دقیقه کافی است. بعد از این مرحله، آب آن را دور ریخته و گلبرگ ها را در آب سرد شوک دهید تا رنگ طبیعی خود را حفظ نمایند. سپس مجدد آن ها را آبکشی نموده و کنار بگذارید.

3. تهیه شربت اولیه

در یک قابلمه مناسب، شکر و آب را ترکیب نموده و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر کاملاً در آب حل گردد. این کار حدود 10 دقیقه زمان می برد. زمانی که شربت آغاز به غلیظ شدن کرد، گلبرگ های آماده شده را به آن اضافه کنید. می توانید در این مرحله کمی گلاب و هل ساییده نیز اضافه نمایید تا عطر مربا تقویت گردد.

4. پخت مربا

پس از افزودن گلبرگ ها، اجازه دهید مربا با شعله ملایم بجوشد. کف روی شربت را با قاشق بردارید تا مربا شفاف گردد. معمولاً حدود 30 تا 45 دقیقه زمان ضروری است تا مربا قوام پیدا کند. به هیچ وجه حرارت را زیاد نکنید تا هم رنگ گلبرگ ها حفظ گردد و هم شربت ته نگیرد. چند قطره آب لیمو در اواخر پخت باعث جلوگیری از شکرک زدن مربا می گردد.

5. تست قوام مربا

برای تست قوام، کمی از شربت را روی یک نعلبکی بریزید و اجازه دهید خنک گردد. اگر با کشیدن قاشق بین شربت، مسیر باز ماند، مربا قوام گرفته است. در این صورت شعله را خاموش نموده و اجازه دهید مربا کاملاً خنک گردد.

6. نگهداری مربا

مربای گل محمدی باید پس از سرد شدن در شیشه های تمیز و خشک ریخته گردد. درب شیشه ها را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید. این مربا با رنگ صورتی و عطر ویژه اش، برترین انتخاب برای صبحانه و عصرانه های خاص است.

نکات کلیدی برای طرز تهیه مربای گل محمدی گلبرگ تازه

مربای گل محمدی با گلبرگ تازه احتیاج به دقت زیادی دارد تا عطر گل ها حفظ گردد و رنگ مربا شفاف و زیبا باقی بماند. در ادامه به نکات مهمی اشاره می کنیم که در تجربه بهتر شما برای تهیه این مربا نقش مهمی ایفا می نمایند.

انتخاب گلبرگ مناسب برای عطر بیشتر

در طرز تهیه مربای گل محمدی خشک و تازه، نکته بسیار مهم انتخاب گلبرگ هایی با عطر زیاد و رنگ صورتی پررنگ است. گل هایی که در فصل اردیبهشت چیده می شوند، برترین گزینه برای تهیه مربای سنتی هستند.

تنظیم دقیق شکر برای طعم متعادل

در طرز تهیه مربای گل محمدی با شکر نسبت شکر به گلبرگ باید به درستی رعایت گردد. اگر شکر بیش از حد باشد، مربا بیش ازحد شیرین شده و عطر گل کم رنگ می گردد. از طرفی شکر کم نیز باعث خراب شدن مربا خواهد شد دقیق مانند طرز تهیه مربای به.

تفاوت روش تبریزی و سنتی

در طرز تهیه مربای گل محمدی تازه تبریز معمولاً از هل و گلاب بیشتری استفاده می گردد و مربا با رنگی تیره تر و عطری تندتر تهیه می گردد. اگر این سبک را دوست دارید، می توانید میزان گلاب را دو برابر کنید.

ترکیب گردو با گل محمدی در مربا

در طرز تهیه مربای گل محمدی خشک با گردو، گردوی خرد شده در خاتمهی پخت به مربا اضافه می گردد. این روش باعث ایجاد بافتی خاص و طعمی متفاوت در مربا می گردد. اگر دوست دارید تنوع ایجاد کنید، می توانید چند قاشق گردوی ریز خردشده به مربا اضافه کنید.

نکاتی برای داشتن رنگ صورتی شفاف

برای آنکه مربای گل محمدی خشک مربایی خوشرنگ و صورتی داشته باشید، از قابلمه لعابی یا استیل بهره ببرید و در طول پخت در قابلمه را نگذارید. بعلاوه جوشاندن اولیه گل ها به رنگ بهتر یاری می نماید.

پیش خیساندن گل ها برای از بین بردن تلخی

برای آنکه گلبرگ ها کاملاً خوش طعم شوند، می توانید آن ها را پیش از پخت برای چند ساعت در آب سرد بخیسانید. این روش، به ویژه در طرز تهیه مربای گل محمدی خشک بسیار مرسوم است و باعث کاهش تلخی و خاک ماندگی گل ها می گردد.

تفاوت گل تازه و خشک در طعم نهایی مربا

اگر قبلاً با استفاده از دستور طرز تهیه مربای گل محمدی خشک مربا درست نموده اید، ممکن است متوجه شده باشید که طعم گل خشک کمی متمرکزتر و غلیظ تر است. اما در نسخه با گلبرگ تازه، عطر مربا لطیف تر و سبک تر خواهد بود. این تفاوت بسته به سلیقه شخصی می تواند نقطه قوت یا ضعف باشد، پس اگر طعم طبیعی تر و سبک تری می خواهید، نسخه با گل تازه را انتخاب کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 7 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1404 گردآورنده: hmvd.ir شناسه مطلب: 2458

به "طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید