پسماندهای غذایی سومین عامل فراوری کننده گازهای گلخانه ای در دنیا
به گزارش مجله همراهان، معاون کنوانسیون تغییرات آب و هوایی سازمان ملل گفت: بخش قابل توجهی از آلودگی هوای دنیا به گاز های گلخانه ای ناشی از فراوری و انباشت پسماند های غذایی است.

به گزارش گروه مالی خبرنگاران به نقل از حریت، اویس سرمد، معاون کنوانسیون تغییرات آب و هوایی سازمان ملل، گفت: یک سوم کل غذایی که ما مصرف می کنیم معادل 1.3 میلیارد تن در سال یا از بین رفته و یا دور ریخته می گردد.
وی طی سخنانی در دومین مجمع بین المللی دور ریز صفر در استانبول تاکید نمود: در تابستان امسال که داغ ترین تابستان ثبت شده در دنیا محسوب می گردد، تنها در ماه جولای 179 میلیارد تن یخ در قطب های دنیا آب شده است.
سرمد اضافه نمود: ما زمان بسیار کمی برای مقابله با تهدید روزافزون تغییرات آب و هوایی داریم و این تغییرات به بزرگترین تهدید برای نجات جوامع تبدیل شده است.
این مقام سازمان ملل می گوید: رابطه مستقیمی بین پسماندهای غذای و تغییرات آب و هوایی وجود دارد.
به گفته وی، دانشمندان و کارگروه های بین دولتی که روی تغییرات آب و هوای کار می نمایند ثابت کردند که سه درصد آلودگی دنیا به گازهای گلخانه ای به طور مستقیم به پسماندهای غذای مربوط می گردد. شاید سه درصد رقم بزرگی به نظر نرسد اما تاثیر بسیار شدیدی می گذارد.
سرمد با اشاره به اینکه ما در همه جای جوامع بشری از خانه ها گرفته تا دفاتر کار شاهد فراوری پسماندهای غذای هستیم، گفت: دنیا باید رویکرد خود را در این زمینه تغییر داده چرا که این روند به فراوری سالانه 2.1 میلیارد تن زباله منجر شده است.
وی درباره فرصت ها و تهدیدها در زمینه پرداختن به پسماندهای غذایی گفت: استفاده مجدد و یا بازیافت این منابع، منافع مالی و اجتماعی بسیار بزرگی را به همراه خواهد داشت.
این مقام سازمان ملل گفت: اگر ما پسماندها را یک کشور در نظر می گرفتیم آنوقت شاهد آن بودیم که این کشور سومین عامل فراوری نماینده گازهای گلخانه ای در دنیا است.
منبع: خبرگزاری دانشجو