فضای فرکانسی در اختیار صدا وسیما باید برای 5G آزاد گردد

به گزارش مجله همراهان، به گزارش خبرنگاران به نقل از وزارت ارتباطات، بهزاد اکبری با بیان این که برای مهاجرت از 4G به 5G احتیاج به سرمایه گذاری های بزرگی است اما از نظر توانایی علمی و فنی مسئله ای وجود ندارد، گفت: مطالعات درباره این نسل از اینترنت سیار آغاز شده و شرکت های بزرگی مانند نوکیا، اریکسون و هواوی فناوری های مورد احتیاج در این زمینه را تکمیل نموده و دانشگاه ها نیز پژوهش و مطالعه هایی در این زمینه انجام داده اند.

فضای فرکانسی در اختیار صدا وسیما باید برای 5G آزاد گردد

وی اضافه نمود: ویژگی های 5G در سه بعد سرعت بسیار بالا یعنی بیش از یک گیگابیت در ثانیه، اطمینان پذیری بسیار بالا و تاخیر بسیار کم (کمتر از 10 میلی ثانیه) قابل آنالیز است. ویژگی تاخیر بسیار پایین را می توان در کاربردهای صنعتی، واقعیت مجازی و جراحی از راه دور دید و در واقع عمل های جراحی از راه دور و به یاری ربات را زمانی می توان انجام داد که تاخیری زیادی در انتقال و دریافت اطلاعات رخ ندهد، زیرا تاخیر زیاد در این مورد می تواند فاجعه آفرین باشد.

اکبری درباره احتیاج به سرعت بیش از یک گیگابیت در ثانیه، اضافه نمود: ما درحال حرکت به سمت کاربردهایی مانند تلوزیون های 8K و یا پخش هولوگرام هستیم که برای این امر احتیاج به پهنای باند بسیار بیشتری داریم. این ویژگی ها علاوه بر این که چالش برانگیز هستند، دامنه وسیعی از کاربرد ها را شامل می شوند که در شرایط موجود نمی توان از این کاربرد ها استفاده کرد. درهمین حال استاندارد های 5G تدوین و سازندگان تجهیزات این استانداردها را پیاده نموده اند. حتی سازندگان تلفن در حال ساخت تلفن هایی هستند که با این قابلیت هم خوانی داشته باشد.

پیش بینی می گردد 5G در سال 2025 تجاری سازی گردد

وی با بیان اینکه تا فراگیر شدن 5G فاصله زیادی داریم و کشورهای شرق آسیا و آمریکا پیشرو در استفاده از 5G و 4G هستند، اما کشور های اروپایی به خاطر چالش های سرمایه گذاری عقب هستند، گفت: اصلی ترین چالش های رسیدن به 5G، سرمایه گذاری و زیرساخت است. برای رسیدن به سرعت و ضریب اطمینان و تاخیر کم احتیاج به افزایش تعداد BTS ها است که حداقل 10 برابر حجم فعلی باید باشد.

اکبری اضافه نمود: پیش بینی می گردد 5G در سال 2020 شروع و در سال 2025 به صورت تجاری فراگیر گردد. البته امکان فعال سازی و اجرا در سطح بسیار کوچک مانند مراکز تجاری بوده اما برای فراگیر شدن در تمام سطح شهر احتیاج به زمان است.

وی با اشاره به وضعیت ایران و دنیا در زمینه 5G گفت: در ایران مهاجرت به سمت 5G تدریجی اتفاق می افتد. اپراتورهای ما هم حرکت به این سمت را شروع نموده اند و هسته ارتباطی خود را به سوی مجازی سازی کارنمودهای شبکه سوق داده اند. مراکز پژوهشی و دانشگاه ها هم شروع به فعالیت و پژوهش در این زمینه نموده اند.

عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به نقش رگولاتوری برای حل این چالش ها اظهار کرد: فرکانس از مسایل بسیار مهم در 5G است. زیرا فرکانس های بالای 25 گیگاهرتز قابلیت پاسخگویی به سرویس های احتیاجمند به اطمینان پذیری بالا را ندارند. تامین کردن این قابلیت ها در فرکانس های بالا بسیار هزینه بر است و توجیه مالی ندارد. البته مشکل طیف و فرکانس را رگولاتوری حل می نماید. اگر بخواهیم سرویس را فراگیر کنیم باید صدا و سیما طیفی را که در اختیار دارد، آزاد کند تا بتوان از آن در توسعه 5G استفاده کرد. بدون آن یکی از بعد های اصلی 5G تحقق نمی یابد.

اکبری با اشاره به وضعیت زیرساختهای ایران در زمینه 5G گفت: زیرساخت های درون استان ها حتی برای 4G هم آماده نیست و اگر بخواهیم با شاخص های بین المللی به سوی 5G حرکت کنیم با چالش های جدی رو به رو خواهیم بود. برای ایجاد شبکه درون شهری مطمئن نمی توانیم فعالیت خود را از صفر شروع کنیم که این بسیار برای ما پرهزینه است. اما می توان از زیرساختهای موجود و منابعی که در دست سایر نهاد ها است، استفاده کرد.

وی با بیان اینکه اگر تنها یکی از اپراتورها در یک منطقه خاص 5G را فعال کند کفایت نمی نماید و برای این امر احتیاج به شبکه درون شهری مطمئن و پرظرفیت و در لایه های بالاتر احتیاج به حضور شرکت زیرساخت است، اضافه نمود: تاکنون این فناوری در هیچ جا عملیاتی نشده است. 5G در دنیا در حال تست و در ایران در مرحله مطالعه است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 25 آبان 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hmvd.ir شناسه مطلب: 490

به "فضای فرکانسی در اختیار صدا وسیما باید برای 5G آزاد گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فضای فرکانسی در اختیار صدا وسیما باید برای 5G آزاد گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید