آموزش طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی بدون فر و با فر
به گزارش مجله همراهان، شیرینی های عید باید هم خشک باشند و هم ترجیحا کوچک و ریزه میزه تا هم به صرفه باشند و هم تا روزهای آخر تعطیلات دوام بیاورند. اتفاقا از قدیم هم رسم بر این بوده که از اواسط اسفند خانم های خانه آغاز به درست کردن شیرینی های خشک مختلف می کردند. یکی از این شیرینی ها نخودچی یا شیرینی نخودی است که اصالتی قزوینی دارد و میل کردن آن در کنار چای در روزهای عید بسیار محبوب و پرطرفدار است. علاوه بر این آرد نخوچی خواص فراوانی برای سلامت بدن دارد. به جای خریدن شیرینی نخودچی بازاری بد نیست آموزش طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی بدون فر و در فر در خانه برای عید نوروز را در مجله خبرنگاران بخوانید.
اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل در کشور استرالیا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی استرالیا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی استرالیا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های استرالیا انتخاب کنید.
آموزش طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی بدون فر و در فر
مواد لازم
آرد نخوچی مرغوب و تازه: 250 گرم
پودر قند الک شده: 150 گرم
روغن: 125 گرم (بهتر است نصف روغن جامد و نصف دیگر روغن صاف قنادی باشد)
هل پودر شده: ½ قاشق چایخوری
زعفران ساییده شده: 1 قاشق مرباخوری
پودر پسته یا پودر گل محمدی یا خلال پسته: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
برای درست کردن شیرینی نخودچی زعفرانی در فر باید ابتدا روغن جامد و روغن صاف قنادی که با محیط هم دما شده اند را چند دقیقه با همزن برقی یا دستی بزنید.
سپس پودر قند الک شده را به روغن اضافه کنید و باز هم بزنید. 5 دقیقه زمان برای این هم زدن کافی است. بعد از هم زدن پودر قند و روغن باید یک مایه یکدست داشته باشید. هل پودر شده و زعفران سابیده شده را به این مایه اضافه کنید و باز هم بزنید. هل و زعفران را خودتان با آسیاب پودر کنید تا عطرشان از بین نرود.
حالا نوبت اضافه کردن آرد نخودچی الک شده است. بهتر است آرد نخودچی را چند بار الک کنید تا گوله نگردد و خمیر شیرینی یکدست گردد. خمیر را به مخلوط روغن و پودر قند اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید.
خمیر را کمی ورز دهید. خمیر شیرینی نخودچی را نباید زیاد ورز بدهید چون هم روغن پس می دهد و هم باعث شکنندگی شیرینی ها می گردد.
خمیر را به مدت 5 الی 6 ساعت در یک کیسه فریزر بگذارید و در یخچال بگذارید تا خمیر خوب برسد. شیرینی پزهای حرفه ای گاهی یک شب تا صبح به خمیر استراحت می دهند. اما شیرینی نخودچی را سریع هم می توان تهیه کرد و همان 5 الی 6 ساعت استراحت هم کفایت می نماید. فر را روشن کنید و روی درجه170 درجه سانتی گراد گرم کنید.
روی سطح کارتان مقداری آرد سفید بپاشید و خمیر را با وردنه روی آن باز کنید. ضخامت خمیر باید 2 سانتی متر باشد. اگر روی خمیر یک سلفون بکشید و سپس با وردنه باز کنید خمیر کمتر ترک می خورد.
خمیر را با قالب شیرینی نخودچی قالب بزنید. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و شیرینی نخودچی زعفرانی را روی کاغذ روغنی بچینید. روی شیرینی ها را با خلال پسته، پودر پسته یا پودر گل محمدی تزیین کنید و سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت 20 دقیقه بپزید. بعد از این که رنگ شیرینی ها طلایی شد سینی را از فر خارج کنید.
صبر کنید شیرینی ها سرد شوند و سپس در ظرف مورد نظر بچینید. اگر شیرینی های گرم را در دست بگیرید خرد می شوند پس اجازه دهید خوب خنک شوند و سپس در ظرف بچینید.
نکات مهم پخت شیرینی نخودچی زعفرانی بدون فر
اگر فر ندارید و می خواهید شیرینی آرد نخودچی زعفرانی را سریع و بدون فر و استراحت درست کنید به ترتیب زیر عمل کنید:
آرد نخودچی مرغوب را چند بار الک کنید. آرد را داخل تابه ای با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته گردد. وقتی که بوی آرد بلند شد و رنگ آرد کرم رنگ شد شعله را خاموش کنید. اجازه دهید آرد سرد گردد.
هل و شکر را آسیاب کنید تا به صورت پودر در بیایند. می توانید از پودر قندی که لطیف است و چند بار الک شده هم بهره ببرید. بهتر است از هل آسیاب شده استفاده نکنید و خودتان هل را آسیاب کنید تا عطر خوش آن حفظ گردد.
کره را روی شعله ملایم گاز آب کنید. کره نباید داغ گردد پس بهتر است آن را به روش بن ماری آب کنید (در خصوص روش بن ماری این جا گفته ایم). حالا شکر، هل و کره را به آرد نخودچی تفت داده شده و سرد شده اضافه کنید و با دست خوب مخلوط کنید تا به شکل خمیر در بیاید. سپس خمیر آماده شده را روی سطحی صاف که کاغذ روغنی قرار دادیم به قطر 2 سانت پهن میکنیم و با قالب های دلخواه شکل بدهید . روی خمیرها را هم با کمی زعفران یا گلاب مرطوب کنید و با خلال یا پودر پسته تزیین کنید.
منبع: افق کوروش