بایدن چطور پیروز شد؟

به گزارش مجله همراهان، جو بایدن نامزد دموکرات ها در انتخابات مهم 2020 توانست با انواع و اقسام روشها و تکنیک ها آمریکایی ها را متقاعد کند تا سرنوشت دیگری برای خود رقم بزنند.

بایدن چطور پیروز شد؟

مهسا مژدهی: ترامپ باید به زودی از کاخ سفید خداحافظی کند. او ناباورانه کوشش دارد تا با طرح ادعای تقلب و بازداشتن ایالت های آمریکا از شمارش آرای پستی، از پذیرش واقعیت سر باز بزند. اما شواهد نشان می دهد که کار تمام است و بایدن از بیستم و ژانویه سکان ریاست جمهوری را در ایالات متحده به دست خواهد گرفت. بایدن و ترامپ در انتخابات 2020 توانستند رکورد بزنند و میلیون ها آمریکایی را به پای صندوق رای بکشانند.

در خبرنگاران با کورش احمدی کارشناس مسائل بین الملل به تبادل نظر نشسته ایم:

آرای جو بایدن تقریبا کار را تمام نموده است. در ایالت های مهمی که بحث اصلی بر سر آنها بود، کاندیدای دموکرات ها توانسته از ترامپ جلو بزند. اوضاع کلی رای گیری را چطور می بینید؟

قاعدتا باید کار را تمام شده فرض کرد. در پنسیلوانیا که بایدن حالا از ترامپ جلو زده است، آرای باقی مانده عمدتا برای کاندیدای دموکرات خواهد بود. چرا که این آرا پستی یا زودهنگام است و رویه دموکرات ها و توصیه بایدن این بوده که حامیان او به دلیل بیماری کرونا ترجیحا به صورت پستی و زودهنگام رای دهند. برعکس، در طول چند ماه گذشته، جمهوری خواستار از طرفداراهایشان خواسته بودند تا حضوری و در روز انتخابات رای بدهند. لذا، بیشتر آراء ترامپ که در روز رای گیری داده شد، سریعا توسط ماشین خوانده و اعلام شد. حال آنکه آراء پستی باید با دست باز و دسته بندی و چک می شد و به این دلیل خواندن و اعلام آنها طول می کشید. خاصه آنکه مطابق قوانین برخی ایالات مثل پنسیلوانیا شمارش آراء پستی باید بعد از روز رای گیری انجام می شد. لذا، اعلام نتیجه آرای پستی که بیشترا به نفع بایدن است با تاخیر اجرا شده. مثلا بخشی از آخرین آراء در پنسیلوانیا در عصر آدینه به وقت تهران که اعلام شده تا 87 درصد به سود بایدن بوده، در بقیه ایالات هم که هنوز نتایج اعلام نشده تقریبا شاهد وضع مشابهی هستیم.

>>> در این باره بیشتر بخوانید

چرا ورق به نام بایدن برگشت؟

کام ترامپ شیرین نشد؛ تاس بایدن روی جفت شش نشست

ترامپ ادعای تقلب را مطرح نموده و دو تن از نمایندگان جمهوری خواه حتی گفته اند که یاری اقتصادی خواهند کرد تا او بتواند شکایت کند. آیا این شکایت ممکن است راه به جایی ببرد؟

خیلی بعید است که شکایت تیم ترامپ به جایی برسد. او فقط خیلی کلی ادعا نموده که تقلب انجام گرفته اما سندی ارائه ننموده، حتی جزئیاتی از کم و کیف تقلب را هم نداده. فقط می گوید در چند ایالت شمارش آرا را متوقف کنید و در برخی ایالات های دیگر به شمارش ادامه دهید. هیچ بحث خاصی مطرح نشده که بگوید چرا و در کجا و چطور تقلب انجام شده است. لذا، با توجه به این موضوع بعید است که جمهوری خواستار هم پشت سر این ادعا بایستند، کما اینکه تا کنون حمایتی از ناحیه جمهوریخواستار کنگره از این ادعای ترامپ ندیده ام. با توجه به روندی که طی می گردد و تعیین می گردد که آرا به کدام سمت می رود، جایی برای ادعای تقلب وجود ندارد و جمهوری خواستار اصلی و سردمداران این حزب هم می دانند که با توجه به شفافیت کامل و حضور وکلای دو حزب در همه حوزه های رای گیری و نیز حضور خبرنگاران بعید است تقلب گسترده ای رخ داده باشد. البته افراد منفرد و خاصی که با تیم ترامپ نزدیکند طبیعتا ممکن است حمایت اقتصادی نمایند.

برخی هم موضوع دیوان عالی را مطرح می نمایند که ترامپ با اتکا بر بیشتریت جمهوری خواه این ارگان، ممکن است بخواهد از این جهت تقلب را پیگیری کند...

از آنجا که انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا ایالتی است و بر اساس قوانین ایالتی برگزار می گردد، شکایت باید بدوا در سطح ایالت مربوطه مطرح گردد. بعد با توجه به رای دادگاه و در در برخی شرایط خاص ممکن است امکان رجوع به دیوان عالی را هم داشته باشد.

رفتار رسانه ها را چطور ارزیابی می کنید؟ اغلب آنها موافق پیروزی بایدن بوده اند. حتی برخی سخنرانی ترامپ را قطع نموده بودند.

بیشتریت عظیم رسانه های آمریکایی علیه ترامپ بوده اند و از ابتدا هم همینطور بوده. فقط در بین شبکه های تلویزیونی سراسری آمریکا می توان فاکس نیوز را متمایل به ترامپ دانست وگرنه بقیه علیه او عمل نموده اند. ترامپ هم همواره و در جهت تخریب آنها از این رسانه ها به عنوان فیک نیوز نام برده و همواره می گفته که تکیه اش به شبکه های اجتماعی است. ظرف روزهای اخیر حرف های ترامپ در خصوص تقلب، با برخورد بسیار منفی این رسانه ها روبرو شد تا آنجا که برخی از آنها حتی سخنان او را قطع کردند. حتی توئیتر هم در بسیار موارد برچسب گمراه نماینده بر روی توئیت های ترامپ قرار داده است.

برخی نگران عکس العمل طرفداران ترامپ پس از اعلام پیروزی بایدن هستند. ظرفیت چنین چیزی تا چه اندازه در جامعه آمریکا وجود دارد؟

بعید است که طرفداران ترامپ بتوانند کاری جدی و خطرناک انجام دهند. حفظ امنیت و ثبات در جامعه برای همه از جمله حزب جمهوریخواه موضوع بسیار مهمی است. البته گروه ها و باندهایی مثل پسران مغرور Proud Boys و برخی گروه های نژاد پرست در دوره ترامپ تشویق شدند و تشکل هایی ایجاد کردند و دست به فعالیت هایی زده اند. اما نیروی زیادی که پای کار باشند، ندارند و زمینه ای هم برای فعالیت انها وجود ندارد. پلیس هم در آمریکا ایالتی و شهری و محلی است و کاملا غیر متمرکز و تحت امر فرمانداران و شهرداران و بخش داران واقع شده است. این واحدهای پلیس و نیز اف بی آی طی ماه های گذشته نسبت به این فعالیت ها حساس شده و برای مقابله با آن تدارکاتی دیده اند. واکنش سریع اف بی آی در خصوص توطئه ربودن فرماندار میشیگان در ماه گذشته که توسط یک گروه افراطی طرفدار ترامپ اجرا شده بود، نمونه جالبی در این رابطه بود.

در روز اول انتخابات ترامپ به پیروزی خود مغرور شده بود و امید کمی وجود داشت که بایدن بتواند آرای کافی را برای برد جذب کند. چه اتفاقی افتاد که بایدن ناگهان بالا آمد؟

قابل پیشبینی بود که چنین اتفاقی بیافتد. این پدیده به کرونا و رای گیری پستی و زودهنگام مربوط می گردد. طرفداران بایدن توجیه شده بودند که حدالامکان پستی یا زودتر رای بدهند و به دلیل کرونا از امکان رای دهی پستی استفاده نمایند. اما تیم ترامپ تاکید داشت که رای دهندگان حضوری و در همان روز سوم نوامبر به پای صندوق بروند. چون آنها ماشینی رای دادند، خیلی زود آرا شمارش شد و به نظر رسید که ترامپ دست بالا را دارد. این پدیده سراب سرخ نام گرفت ولی آرای دموکرات ها که پستی بود یا زودتر رای داده بودند، خواندنش وقت گیر تر بود و به تدریج خوانده شد.

بایدن توانست رکورد آرا را بشکند و استقبال از او حتی از اوباما جلو زد. چرا چنین اتفاقی در خصوص این کاندیدای دموکرات ها افتاد؟

قبل از اینکه این موضوع به بایدن ربط داشته باشد به شرایط ایالات متحده مربوط است. مطابق آرایی که تا کنون خوانده شده، مشارکت در این انتخابات تا کنون 67 درصد اعلام شده که ممکن است به 70 درصد هم برسد. این در حالیست که این رقم در سال 2016، تنها 56 درصد بود. این مشارکت در 120 سال گذشته بی سابقه بوده است. در حقیقت این انتخابات عملا به رفراندومی در خصوص ترامپ تبدیل شد. هم ترامپ به دلیل تنش و دو قطبی موجود در جامعه توانست کسانی به نفع خود پای صندوق بیاورد و هم بایدن در جلب بسیاری از افراد بی تفاوت و تشویق آنها به رای دادن موثر عمل کرد.

312 310

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 16 آذر 1399 بروزرسانی: 16 آذر 1399 گردآورنده: hmvd.ir شناسه مطلب: 1338

به "بایدن چطور پیروز شد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدن چطور پیروز شد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید