با گوجه سبز هلی خورشت خوشمزه بپزید
به گزارش مجله همراهان، بهار که از راه می رسد عطر تی تی همه جا را پر می نماید؛ تی تی در گویش مازندرانی ها همان شکوفه درختان سیاه ریشه است. درختانی مانند گوجه سبز که در شمال به آلوچه شناخته می گردد در بهار چشم ها را خیره خود می نماید.
فصل گوجه سبز یا آلوچه از راه رسیده است؛ میوه پرطرفداری که دهان تان را آب می اندازد. با این میوه می توان حتی خورشت هم درست کرد. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا هلی خورشت با گوجه سبز را یاد بگیرید.
عناوین مطلب
- برای تهیه هلی خورشت با گوجه سبز چه چیزی لازم داریم؟
- طرز تهیه هلی خورشت با گوجه سبز
- بعلاوه بخوانید:
برای تهیه هلی خورشت با گوجه سبز چه چیزی لازم داریم؟
این روزها پای نوبرانه خوش آب و رنگ و پرطرفدار گوجه سبز به بازار میوه و سینی های دستفروشان میوه باز شده است. این میوه کوچک و آبدار، بر اساس یافته های قدیمی، قدمت 2000 ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند.
در بیشتر نقاط ایران به ویژه شمال کشور به گوجه سبز آلوچه می گویند و از این میوه به صورت تازه و پخته در خورشت ها استفاده می نمایند.
طرز تهیه هلی خورشت با گوجه سبز
اما در مازندران با هلی یا همان آلوچه خورشت هم درست می نمایند که به آن هَلی قورو یا هلی خورشت می گویند.
- برای تهیه این خورشت از گوجه سبز، نعنا خشک، پیاز و سیر و تخم مرغ، شکر، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده می نمایند.
- ابتدا گوجه سبزهای شسته شده را همراه 3 لیوان آب در قابلمه می ریزند و به مدت 30 الی 45 دقیقه می جوشانند تا گوجه ها کاملا له شوند.
- گوجه سبزها را از یک صافی یا آبکش رد می نمایند تا هسته و پوست آن ها گرفته گردد.
- سپس پیاز و سیر فراوان را خرد می نمایند و با روغن تفت می دهند. کمی زرد چوبه نیز اضافه می نمایند.
- در مرحله بعد گوجه سبزهایی که از صافی رد نموده اند به سیر و پیاز اضافه می نمایند تا با حرارت ملایم خوب بپزد و جا بیفتد.
- چنانچه آلوچه خیلی ترش باشد به دلخواه کمی شکر هم اضافه می نمایند تا خورشت ملس گردد.
- سپس نعنا داغ را به آن اضافه می نمایند و در انتها دوعدد تخم مرغ به خورشت می زنند.