بچه ها به چه میزان از فضای مجازی الگو می گیرند؟

به گزارش مجله همراهان، یک روانشناس درباره آسیب های روانی تبلیغات نامناسب بر سلامت روان بچه ها، توضیحاتی داد.

بچه ها به چه میزان از فضای مجازی الگو می گیرند؟

سیدشهرام علیزاده روانشناس و مشاور در گفت وگو با خبرنگار ، درباره آسیب های روانی تبلیغات نامناسب بر سلامت روان بچه ها، اظهار کرد: بچه ها به اندازه قابل توجهی از اطرافیان خود تاثیر می پذیرند و این تاثیر نه تنها در اثر حضور کودک در موقعیت های متناسب با زندگی واقعی مشاهده می گردد بلکه فضای مجازی نیز اثرات قابل توجهی را بر کودک می گذارد.

وی اضافه نمود: متاسفانه بدآموزی بچه ها به علت حضور در فضای مجازی رو به افزایش است و والدین را با معضلی نو روبرو نموده است. با پیشرفت تکنولوژی و گسترده تر شدن فضای مجازی مطالب بسیاری به چشم بچه ها می خورد که بسیاری از آن ها از محتوای مناسبی برخوردار نیستند.

این روانشناس با اشاره به اینکه یکی از ساده ترین راه های یادگیری بچه ها به وسیله مشاهده اتفاق می افتد که این پدیده با عنوان یادگیری مشاهده ای شناخته می گردد، گفت: این نوع از یادگیری بر این دیدگاه پایدار است که شخص یادگیرنده لزوما نبایستی یک عمل را انجام دهد تا آن را بیاموزد بلکه یادگیری عمل مورد نظر به وسیله مشاهده کردن آن عمل نیز امکان پذیر است.

علیزاده توضیح داد: اهمیت این مساله آنجا به چشم می آید که کودک در حال مشاهده محتوایی نامناسب در شبکه های مجازی باشد. متاسفانه این روز ها نظارت صحیحی در خصوص حضور بچه ها در فضای مجازی وجود ندارد و بی شک این مساله تاثیرات جبران ناپذیری را بر جای می گذارد. شاهد آن هستیم که در دوران سرنوشت ساز کودکی، هر نوع محتوایی (فیلم، عکس و...) در معرض دید بچه ها واقع شده است و این امر فرایند الگوگیری صحیح بچه ها را با مسائل بسیاری روبرو نموده است.

وی گفت: استفاده بچه ها از فضای مجازی می تواند بسیار آسیب زا باشد و والدین آن ها را با مسائل جدی روبرو کند. به طور مثال مشاهده رفتار ساده ای همانند سیگار کشیدن می تواند کودک را به سمت و سوی تقلید این رفتار سوق دهد. با آگاهی نسبت به این تاثیرات می توان کنترل بیشتری را در خصوص محتوایی که در معرض دید کودک قرار می گیرد اعمال کرد و او را از خطرات احتمالی که به سبب الگوگیری نامناسب تهدید کننده است دور کرد.

این روانشناس گفت: ضروری است که بزرگسالان پیش از ارائه یک مطلب (فیلم، عکس و..) به کودک بازبینی لازم را انجام داده و پس از کسب اطمینان از محتوای مورد نظر آن را در معرض دید کودک قرار دهند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 24 مرداد 1404 بروزرسانی: 24 مرداد 1404 گردآورنده: hmvd.ir شناسه مطلب: 2479

به "بچه ها به چه میزان از فضای مجازی الگو می گیرند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بچه ها به چه میزان از فضای مجازی الگو می گیرند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید