تصاویری از گران ترین ماده غذایی دنیا در دریایی از گل های بنفش
به گزارش مجله همراهان، زعفران. گیاه خاصی که از اعصار کهن تاریخ به غذا های ما عطر و طعمی منحصر به فرد داده است. گیاهی با گل های بنفش و خامه سرخ گون که در همه مناسبت ها با آن خاطره داریم. چه بر روی چلو های اعیانی و چه در حلوای شله زرد مادر بزرگ. با
یک هفته در هر سال، گل هایی بنفش رنگ در منطقه ها خاص و محدودی از دنیا شکوفه می دهند. مردم در این هفته خود را در پهنای دریایی بنفش رنگ غرق می نمایند تا گل ها را برداشت نمایند و بخشی از خامه و پرچم آن را به عنوان زعفران به فروش رسانند. روند برداشت این گیاه بسیار سخت و ملالت آور است اما این گل ها که عمر و مقاومت طولانی ای دارند فقط در بخش های خاصی از دنیا با اقلیمی ویژه می رویند و کاشتشان با کمی ریسک همراه است. هر گل حدودا دارای سه پرچم است که حتما باید با دست برداشت گردد. برای فراوری هر گرم زعفران به حدود 150گل احتیاج است. هر کیلو زعفران در بازار دنیای بین 4.400 تا 22.000 دلار به فروش می رسد. روستایی ها در منطقه پامپور کشمیر در حال برداشت زعفران. پامپور به علت کیفیت بالای زعفرانش مشهور است. یک زن روستایی ایرانی در حال برداشت زعفران در منطقه تربت حیدریه در شمال شرق ایران. ایران با سهمی 95 درصدی، فراوری نماینده اصلی زعفران در دنیا است. یک روستایی در حال مرتب کردن گل های زعفران بر روی زمین جهت خشک شدنشان است. کشمیر تنها مکان در هند و از معدود منطقه های در دنیا است که گران ترین ادویه دنیا در آن می روید. روستایی های ایرانی در تربت حیدریه زعفران را در خانه های خودشان پاک می نمایند. زعفران گیاهی پایا از تیره زنبقیان، جنس scrocus و گونه Sativa است که با نام علمی Crocus sativus شناخته می گردد. زعفران دارای مواد مغذی زیادی است که از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می نماید. این گیاه جادویی دارای روغن های پینن، بورنئول و ژرانیول است که نقش مفیدی در سلامتی انسان دارند. زعفران خلق و خو را بهتر می نماید به همین علت یک داروی موثر برای بیماری افسردگی به شمار می رود. از زعفران در طب عوام به عنوان آرام بخش، مسکن، ضداسپاسم و مقوی معده مصرف می گردد. بعلاوه از این گیاه در صنایع غذایی به عنوان معطر نماینده، طعم دهنده و رنگ نماینده بهره می برند. با توجه به رنگی بسیار غلیظ که از زعفران به دست می آید، از آن در صنایع آرایشی، داروسازی، قنادی و تهیه لیکورها استفاده می گردد. این گیاه که عمری بین 5 تا 8 سال دارد فقط در منطقه ها خاصی از دنیا مخصوصا کشورمان قابل کشت است. زعفران در حال حاضر در کشورمان در منطقه های از جمله تربت حیدریه، تایباد، باخزر، گناباد و سبزوار در استان خراسان رضوی، شهرستان های قائن، بجستان، فردوس سرایان و بیرجند در استان خراسان جنوبی و به تازگی استان های فارس، کرمان و لرستان کشت می گردد. زمان کاشت این گیاه ارزشمند بسته به نوع و منطقه کاشت از مرداد تا مهر ماه است و معمولا اواسط آبان ماه گل می دهد. برداشت زعفران به وسیله دست از زمان رویش اولین گل ها شروع می گردد و معمولا بین 15 تا 25 روز ادامه دارد. پس از برداشت گل ها را در سایه بر روی هم پهن می نمایند و تارهای قرمز (مادگی) را از گل ها بیرون می کشند. سپس آن ها را بین انگشتان خود نگاه می دارند و زمانی که دسته کوچکی تشکیل شد، با نخی باریک آن را می بندند و سپس در سایه بر روی پارچه ای تمیز پهن می نمایند تا خشک گردد. تارها پس از خشک شدن به رنگی چشم نواز و زرشکی در می آیند. طرّه های زیبا و خوشبو، همان زعفرانی است که ما می شناسیم و به حق با نام طلای سرخ از آن یاد می گردد. نظر شما چیست؟ آیا خاطره خاصی از این گیاه ارزشمند دارید؟ با خبرنگاران همراه باشید. تهیه شده در خبرنگاران منابع: mashable www.hawzah.net Wikipedia www.hidoctor.ir
منبع: کجارو