ترفندهای پخت عدس پلوی نذری با طعم و بوی بی نظیر

به گزارش مجله همراهان، همشهری آنلاین نوشت؛ شاید بعضی افراد فکر نمایند که عدس پلو با برنج آبکش شده و عدس که به صورت لای به لای قرار می گیرد تمام می گردد اما این فکر کاملا اشتباه است بلکه برای پخت این غذای خوشمزه و لذیذ به نکات ریزی باید توجه کنیم تا هر چه بیشتر غذایمان لذیذتر گردد.

ترفندهای پخت عدس پلوی نذری با طعم و بوی بی نظیر

همه چیز درباره شیوه پخت عدس پلو نذری

با توجه به منطقه ها مختلف کشورمان، عدس پلو دارای دستورهای پخت متفاوتی است اما در کل دو نوع پخت برای آن وجود دارد.

عده ای به عدس پلو کشمش و گوشت اضافه می نمایند و عده ای هم خرما و کشمش و یا گوشت و رب می زنند. البته عده ای هم هستند که هیچ کدام را استفاده نمی نمایند و فقط به عدس و برنج بسنده می نمایند.

در برخی از دستور پخت های عدس پلو برای خوش طعم شدن غذا از چرخ نموده یا گوشت مرغ استفاده می نمایند. البته افزودن مواد به عدس پلو بسته به سلیقه و ذائقه افراد دارد.

مقدار برنج برای عدس پلو نذری به تعداد 100 نفر

هر کیلو برنج برای 7 یا 8 نفر کفایت می نماید، بنابراین برای 100 نفر می توان گفت 15 کیلو برنج ضروری است. البته نوع برنج و مرغوبیت و خارجی و ایرانی بودن آن نیز تا دو کیلو می تواند اختلاف جزئی به وجود دارد.

با ما همراه باشید تا با مراحل پخت عدس پلو نذری برای 100 نفر آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری برای 100 نفر

مواد لازممقدار
برنج15 تا 16 کیلوگرم
عدس5 تا 6 کیلوگرم
پیاز5 کیلوگرم
گوشت چرخ نموده4 تا 5 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی (دلخواه)1 تا 1/5 کیلوگرم
زرشک برای تزئینبه مقدار لازم
روغن2 کیلوگرم
زعفران آب نمودهبه مقدار لازم
کشمش پلویی (دلخواه)3 تا 4 کیلوگرم
ادویه مخصوص عدس پلوبه مقدار لازم

طرز تهیه عدس پلو نذری

برای پخت عدس پلو نذری به تعداد بالا، مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول

ابتدا اقدام به پاک کردن برنج نموده و سپس یک شب قبل از پخت آن را در آب کافی با مقدار مناسبی نمک بخیسانید. و بعد عدس ها را نیز کاملا پاک نموده و خوب بشویید می توانید قبل از پخت به مدت دو ساعت در آب خیس کنید یا با کمی نمک در قابلمه ریخته و اجازه دهید عدس ها بپزند.

مرحله دوم

توصیه می شود در قابلمه را نگذارید تا پوست عدس ها هنگام پخت جدا نشوند. دقت کنید که از عدس های نوع زودپز نخرید چراکه با پخته شدن، زود پوستشان جدا می شود.

ضمناً عدس ها را به طور کامل نپزید و قبل از پخت کامل، از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم

در این مرحله آب جوش را برای برنج آماده کنید. در فاصله به جوش آمدن آب، برای برنج باید مواد زیر را تهیه و آماده کنید

در این بخش دو روش پیش روی تان است:

ابتدا نصف پیازها را به شکل خلالی خرد نموده و تفت دهید و برای تزئین نگه دارید و نصف دیگر پیازها را به شکل نگینی خرد نموده و باز تفت دهید.

سپس گوشت چرخ نموده را به پیاز تفت داده شده بیافزایید و باز تفت دهید و در نهایت نمک و ادویه مخصوص پلویی را نیز اضافه کنید البته برای خوش رنگ شدن می توانید از زعفران دم نموده نیز بهره ببرید.

یا اینکه اگر برای تزئین پیاز نمی خواهید همه پیازها را به شکل نگینی خرد کنید و به گوشت چرخ نموده اضافه نمایید.

مرحله چهارم

رب گوجه فرنگی را به گوشت چرخ نموده اضافه نموده و کمی تفت دهید. (در اینجا می توانید از رب استفاده نکنید و کاملاً بستگی به ذائقه شما دارد) و بعد مواد را به خوبی ترکیب نموده و اجازه دهید روغن و رب گوجه کمی با هم تفت بخورد و پس از آن شعله را خاموش نمایید.

مرحله پنجم

کشمش را شسته تا گرد و غبارِ روی آن کاملا پاک شود و بعد برای چند دقیقه با آب خیس کنید و سپس درون آبکش بریزید تا کاملا آبش گرفته شود.

در ظرف مورد نظر مقداری روغن ریخته و کشمش ها را تفت دهید. می توانید از چند قطره زعفران دم نموده هم برای خوش رنگ و لعاب شدن بهره ببرید.

کشمش ها را مرتب هم بزنید تا نسوزند چراکه در صورت سوخته شدن طعم تلخی به خود می گیرند.

مرحله ششم

بعد از اینکه آب جوشید؛ آب نمکی را که قبلا برنج را در آن خیسانده اید دور ریخته و برنج را به داخل قابلمه آب جوش بریزید و با یک کفگیر دسته بلند برنج را هم بزنید. حرارت شعله را بالا برده و در قابلمه را بگذارید تا آب و برنج به جوش آید.

به دلیل زیاد بودن نسبت برنج به عدس لذا از جوشاندن زیاد برنج باید پرهیز کنید و در نهایت عدس را به برنج افزوده و بعد برنج را درون آبکش بریزید.

مرحله هفتم

در این مرحله برنج را با آب سرد آبکش نموده و اجازه دهید تا آب برنج گرفته شده و بعد داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا دم بکشد.

در این بخش به دو شکل می توان عمل کرد:

هم می توانید کف قابلمه ته دیگ بگذارید یا بدون ته دیگ لابه لای برنج گوشت چرخ نموده بریزید و بعلاوه می توانید گوشت و کشمش ها را در کنار غذا نیز به طور جداگانه سرو کنید.

اگر خواستید می توانید روی برنج، از گوشت تفت داده، پیاز خلالی، زرشک تفت داده، کشمش تفت داده و زعفران دم نموده نیز بهره ببرید.

نکات طلایی برای تهیه عدس پلو نذری

بهتر است در هنگام خیساندن برنج مقداری نمک به آن بزنید؛ ولی زمان پختن، آب برنج را خالی نموده و با آب سرد بشویید. البته نه تاحدی که نمک آن کاملا از بین برود.

اگر برنج را به روش کته درست کردید به مقدار هر پیمانه برنج یک پیمانه آب برای پخت در نظر بگیرید و مقدار آب عدس نیز به گونه ای باشد که به مقدار یک بند انگشت روی عدس ها را آب بپوشاند و در آخر همان یک بند انگشت آبی که از پخت عدس مانده را به برنج بیفزایید.

اگر از تخم گشنیز و زیره آسیاب شده بهره ببرید بوی زهم گوشت از بین رفته و کوفته ریزه ها لذیذتر می شود.

چنانچه می خواهید غذایتان خوشمزه باشد ابتدا باید حوصله و دقت کافی به خرج دهید و دوم از مواد اولیه مرغوبی بهره ببرید.

استفاده از زعفران هم فراموش نشود چراکه طعم و عطر غذا به وجود زعفران نیز بستگی دارد.

برای ته دیگ می توانید کمی روغن ته قابلمه ریخته و روی آن کنجد بپاشید و بعد نان لواش را قرار دهید که بسیار خوشمزه می شود.

بسته به سلیقه و ذائقه تان می توانید از گردو، خرما، خلال بادام، خلال پسته و پوست نارنج یا پرتقال نیز بهره ببرید.

برای طبخ عدس پلو برای 50 نفر

اگر قصد داشتید عدس پلو را برای پنجاه نفر بپزید مقدار مواد ذکر شده در متن فوق را نصف کنید. باقی مراحل مشابه مراحل شرح داده شده هستند.

منبع: فرارو
انتشار: 30 تیر 1402 بروزرسانی: 30 تیر 1402 گردآورنده: hmvd.ir شناسه مطلب: 2309

به "ترفندهای پخت عدس پلوی نذری با طعم و بوی بی نظیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای پخت عدس پلوی نذری با طعم و بوی بی نظیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید