فهرست انواع غذاهای مناسب برای سرماخوردگی

به گزارش مجله همراهان، سرماخوردگی از جمله بیماری های به ظاهر ساده است. اما افرادی که دچار سرماخوردگی می شوند نمی توانند هر غذایی را مصرف نمایند. غذای افراد سرماخورده باید حاوی ویتامین های A، E و C باشد. بعلاوه این غذاها باید سرشار از آنتی اکسیدان باشند و بتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایند. در تهیه غذا برای سرماخوردگی می توانید از انواع سبزیجات، غلات، پروتئین و چربی های سالم بهره ببرید. سوپ، کوفته قلقلی و انواع آب گوشت از رایج ترین غذاهای مناسب سرماخوردگی هستند. در کنار این غذاها توصیه می گردد از انواع دمنوش برای سرماخوردگی بهره ببرید. برای آشنایی با انواع غذا برای سرماخوردگی در این مقاله از خبرنگاران مگ همراه ما باشید.

فهرست انواع غذاهای مناسب برای سرماخوردگی

سوپ برای سرماخوردگی و گلودرد

سرماخوردگی از جمله بیماری هایی است که باعث کم شدن اشتها نسبت به انواع غذا می گردد. در چنین شرایطی بهتر است از غذاهای سبک و مقوی مانند انواع سوپ بهره ببرید. از سوپ می توان برای درمان سریع سرماخوردگی استفاده کرد. سبزیجات، غلات و سایر ترکیبات سوپ می توانند مواد معدنی مورد احتیاج بدن را تأمین نمایند. در ادامه به معرفی انواع سوپ برای سرماخوردگی و گلودرد و طرز تهیه آن ها اشاره نموده ایم.

سوپ سبزیجات

سوپ سبزیجات مرسوم ترین نوع سوپ است که می توانید آن را در منزل و به آسانی تهیه کنید. آماده کردن این سوپ به 1 ساعت زمان احتیاج دارد. در ادامه مواد مورد احتیاج برای تهیه سوپ سبزیجات برای 2 نفر نوشته شده است.

مواد اولیه برای تهیه سوپ سبزیجات:

عنواناندازه
پیاز میانه1 عدد
هویج1 عدد
فلفل دلمه ای1 عدد
اسفناج2 برگ
ذرت2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی میانه2 عدد
گوجه فرنگی میانه2 عدد
جعفری خرد شده1 قاشق غذاخوری
نخودفرنگی2 قاشق غذاخوری
آب مرغ یا گوشت3 لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه اندازه لازم

مراحل تهیه سوپ مرغ و سبزیجات در ادامه نوشته شده است.

  • ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و با اندازهی روغن تفت دهید و اندازه زردچوبه به آن اضافه کنید تا طلایی گردد.
  • هویج را رنده یا به صورت نگین های ریز خرد نموده و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
  • فلفل دلمه ای را خرد و گوجه فرنگی ها را رنده کنید. سپس این مواد را نیز درون قابلمه پیاز بریزید. مواد را کمی تفت دهید.
  • نخودفرنگی و ذرت را همراه با اسفناج و جعفری خرد شده و نمک و فلفل سیاه به سوپ اضافه کنید. در نهایت اندازهی آب و آب مرغ یا گوشت را به مواد اضافه کنید.
  • پس از 30 دقیقه سوپ شما آماده است. نوش جان!

سوپ غلات

سوپ غلات با بلغور گندم و جو تهیه می گردد. در تهیه این سوپ می توان از ذرت و اندازهی جعفری خرد شده نیز استفاده کرد. مواد اولیه این سوپ از جمله سیب زمینی سرشار از ویتامین A است و به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. برای تهیه این سوپ به یک ساعت ونیم زمان احتیاج دارید. در ادامه مواد اولیه برای تهیه سوپ غلات مخصوص 6 نفر نوشته شده است.

عنواناندازه
جو دوسر1 پیمانه
بلغور گندم4 قاشق غذاخوری
پیاز میانه1 عدد
سیب زمینی میانه1 عدد
هویج کوچک1
ذرت4 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و آویشنبه اندازه لازم

مراحل تهیه سوپ غلات در ادامه نوشته شده است.

  • جو و بلغور را در ظرف های آب جدا خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد.
  • پیاز را نگینی خرد کنید. سیب ز مینی و هویج را رنده کنید.
  • آب بلغور گندم و جو را خالی کنید. سپس همه مواد از جمله سیب زمینی و هویج رنده شده و پیاز خرد شده را همراه با ذرت و 8 لیوان آب درون قابلمه ای بریزید.
  • پس از نرم شدن جو، جعفری را همراه با رب گوجه به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
  • پس از 20 دقیقه سوپ غلات شما آماده است. نوش جان! می توانید این سوپ را با آبلیمو سرو کنید.

سوپ گوجه فرنگی

سوپ گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C است که به درمان سرماخوردگی یاری می نماید. این سوپ در کمتر از یک ساعت آماده می گردد. مواد لازم برای تهیه سوپ گوجه فرنگی عبارت اند از:

عنواناندازه
آب مرغ4 پیمانه
هویج میانه2 عدد
سیر2 حبه
پیاز میانه1 عدد
گوجه فرنگی6 عدد
ریحان تازهیک چهارم پیمانه
جعفری تازهیک چهارم پیمانه

برای تهیه سوپ گوجه فرنگی کافی است مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • گوجه فرنگی ها را بشویید و روی شعله گاز کبابی کنید.
  • پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و درون قابلمه ای با اندازهی روغن تفت دهید.
  • سیر را خرد کنید و با پیاز تفت دهید.
  • هویج ها را به صورت حلقه ای برش داده و کمی تفت دهید.
  • آب مرغ و هویج را درون قابلمه بریزید تا با حرارت ملایم بپزند.
  • پوست گوجه فرنگی ها را بریزید. آن ها را نگینی خرد نموده و به سوپ اضافه کنید.
  • پس از نرم شدن هویج ها مواد را با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن له کنید تا صاف و یکدست شوند.
  • ریحان و جعفری خردشده را توی سوپ بریزید و با قاشق هم بزنید. سوپ را درون کاسه های دلخواه خود بریزید و سرو کنید. نوش جان!

برترین غذا برای سرماخوردگی

هنگام سرماخوردگی بهتر است از غذاهایی بهره ببرید که علاوه بر داشتن ویتامین و مواد معدنی زیاد سرشار از آنتی اکسیدان باشند. آنتی اکسیدان های موجود در این غذا باعث افزایش سرعت بهبود شما می گردد. سوپ گوجه فرنگی، خوراک مرغ و سبزیجات و حمص از جمله برترین غذا برای سرماخوردگی هستند. در بخش قبل به طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی اشاره نموده ایم. اگر برای شما هم سوال است که برای درمان سرماخوردگی چه بخوریم؟ کافی است در ادامه همراه ما باشید.

حمص برای سرماخوردگی

نخود سرشار از فیبر، منیزیم، پتاسیم، آهن و چربی اشباع نشده است. پروتئین و سایر مواد مغذی موجود در نخود به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. سیر موجود در حمص نیز دستگاه گوارش بدن را ضد عفونی می نماید. از دیگر خواص سیر برای سرماخوردگی می توان به درمان سرفه و عفونت های بدن اشاره نمود. مواد لازم برای تهیه حمص در جدول زیر نوشته شده است.

عنواناندازه
نخود آبگوشتینیم کیلو
سیر تازه2 حبه
لیمو ترش1 عدد
نمک و جعفری خرد شدهبه اندازه لازم

مراحل تهیه حمص

  • نخود را برای 12 ساعت در آب خیس کنید. هر دو ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاملا گرفته گردد.
  • نخود ها را بپزید. سپس درون غذاساز بریزید تا پوره ای یکدست داشته باشید.
  • سیر تازه، آبلیمو و ارده را به نخود اضافه کنید و هم بزنید.
  • جعفری خرد شده را به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
  • حمص را در ظرف دلخواه خود بریزید و آن را سرو کنید. نوش جان!

ساندویچ بوقلمون

گوشت بوقلمون سرشار از ویتامین های گروه B، مواد معدنی و پروتئین است. این گوشت نسبت به سایر گوشت ها چربی کمتری دارد. طبع گرم گوشت بوقلمون به درمان سرماخوردگی یاری می نماید. در دوران سرماخوردگی می توانید ساندویچ بوقلمون را تهیه و بدن خود را تقویت کنید. مواد لازم برای تهیه ساندویچ بوقلمون به عنوان برترین غذا برای سرماخوردگی در ادامه نوشته شده است.

عنواناندازه
سینه بوقلمون1 عدد
پیاز میانه3 عدد
سیر3 عدد
قارچ بزرگ6 عدد
فلفل دلمه ای بزرگ1 عدد
ادویه، پاپریکا، زردچوبه، فلفل سیاه و نمکبه اندازه لازم

مراحل تهیه ساندویچ بوقلمون

  • گوشت بوقلمون را همراه با اندازهی زردچوبه، پیاز و آب بخارپز کنید.
  • پیازها را خرد کنید و با اندازهی روغن تفت دهید. سیرها را هم خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید. زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید.
  • سینه بوقلمون را ریش ریش کنید. قارچ ها را خرد کنید و همراه با مرغ به پیاز اضافه کنید. قارچ ها را کمی تفت دهید تا آب اضافه آن ها جمع گردد. سپس فلفل دلمه ای را نگینی خرد و به مواد اضافه کنید. با طلایی شدن مواد کافی است آن ها را درون نان باگت یا لواش بریزید و نوش جان کنید!

آبگوشت

گوشت پرندگان نسبت به گوشت قرمز چربی کمتری دارد. گوشت کبک و بلدرچین طبع گرمی دارد و می توانید در زمان سرماخوردگی از آن بهره ببرید. برای تهیه آبگوشت بلدرچین یا کبک به مواد اولیه زیر احتیاج دارید.

عنواناندازه
نخود آبگوشتی1 پیمانه
سیب زمینی2 عدد
بلدرچین یا کبک2 عدد
پیاز2 عدد
نمک و زردچوبهبه اندازه لازم

مراحل تهیه آبگوشت پرندگان

  • نخودها را از شب قبل در اندازهی آب خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد.
  • پیازها و سیب زمینی را ریز خرد کنید و درون زودپز بریزید.
  • نخودهای خیس خورده را به مواد اضافه کنید. بلدرچین تمیز شده را روی مواد بگذارید و زردچوبه و نمک را روی آن بپاشید.
  • اندازهی آب جوش به مواد اضافه کنید و درب زودپز را بگذارید.
  • پس از 45 دقیقه آبگوشت شما آماده است. نوش جان!

غذا با گوشت چرخ نموده برای سرماخوردگی

پروتئین موجود در گوشت چرخ نموده به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. با استفاده از گوشت چرخ نموده می توانید انواع سوپ و کوفته را برای افراد سرماخورده آماده کنید. گوشتی که در این دوران استفاده می کنید نباید چربی داشته باشد.

کوفته نخود

نخود و گوشت چرخ نموده هردو سرشار از پروتئین هستند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. این غذا در عرض 1 ساعت آماده می گردد. مواد مورد احتیاج برای تهیه گوشت چرخ نموده در جدول زیر نوشته شده است.

عنواناندازه
گوشت چرخ نموده بدون چربی100 گرم
پیاز1 عدد
نخود1 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ1 عدد
ترخون و مرزه خشک2 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کوفته نخود

  • نخود را از 12 ساعت قبل در آب خیس کنید. هر دو ساعت یک بار آب نخود را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
  • نخود را درون غذاساز یا چرخ گوشت بریزید تا شبیه پوره شوند.
  • تخم مرغ و سبزی را همراه با نمک، فلفل سیاه و گوشت چرخ نموده به نخود اضافه کنید و ورز دهید.
  • پیاز را نگینی خرد کنید و در اندازه کمی روغن تفت دهید. نمک، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و اندازهی تفت دهید. دو لیوان آب به مواد اضافه کنید. مواد کوفته را به شکل گلوله های کوچکی در آورید و پس از جوش آمدن آب به مواد درون قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد روی شعله کم کامل بپزند.

حلیم گوشت چرخ نموده

طبع حلیم گرم است و می توان آن را به عنوان غذا برای سرماخوردگی تهیه کرد. فیبر موجود در این غذا از بروز یبوست در دوران بیماری جلوگیری می نماید و باعث تقویت معده و کبد می گردد. مواد اولیه برای تهیه حلیم گوشت چرخ نموده عبارت اند از:

عنواناندازه
بلغور گندم1 پیمانه
گوشت چرخ نموده1 پیمانه
آب7 پیمانه
چوب دارچین1 عدد
پودر دارچین1 قاشق مرباخوری
کره50 گرم
نمکبه اندازه لازم

مراحل تهیه حلیم گوشت چرخ نموده

  • بلغور، آب، گوشت چرخ نموده و چوب دارچین را درون قابلمه ای بریزید. قابلمه را روی گاز با شعله زیاد قرار دهید. پس از جوش آمدن آب شعله گاز را کم کنید و شعله پخش کنی زیر قابلمه قرار دهید.
  • پس از 3 ساعت و با نرم شدن مواد، چوب دارچین را از آن خارج کنید. سپس همه مواد را با گوشت کوب بکوبید.
  • مجدد مواد را روی حرارت قرار دهید. پس از لعاب دار شدن پودر دارچین و کره را به آن ها اضافه نموده و حلیم را سرو کنید. نوش جان!

سوپ گوشت چرخ نموده

قارچ سرشار از ویتامین های گروه B و آنتی اکسیدان است که باعث بهبود علائم سرماخوردگی می گردد. در تهیه سوپ گوشت چرخ نموده می توانید از قارچ و عدس به عنوان مواد اولیه سوپ گوشت چرخ نموده بهره ببرید. مواد لازم برای تهیه این سوپ عبارت اند از:

عنواناندازه
عدس200 گرم
سیب زمینی2 عدد
گوشت چرخ نموده100 گرم
پیاز1 عدد
قارچ5 عدد
چوب دارچین1 عدد
رب گوجه فرنگی1.5 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و ادویه کاریبه اندازه لازم

مراحل تهیه سوپ گوشت چرخ نموده

  • عدس ها را بشویید و برای 2 ساعت در آب ولرم خیس کنید.
  • پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. سپس گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • رب گوجه فرنگی و ادویه ها را به مواد اضافه کنید و مجدد تفت دهید.
  • سیب زمینی ها را پوست بگیرید، نگینی خرد کنید و با اندازهی آب به مواد تفت داده شده اضافه کنید. پس از پخت، عدس، نمک و چوب دارچین را به آن اضافه کنید.
  • قارچ ها را ورقه ای خرد و به مواد در حال پخت اضافه کنید. پس از نیم ساعت سوپ گوشت چرخ نموده شما آماده است. نوش جان!

غذا برای سرماخوردگی بچه ها

بچه ها معمولا هنگام سرماخوردگی اشتهای خود را از دست می دهند و تمایلی به خوردن غذا ندارند. در بعضی از موارد نیز میل بچه ها نسبت به غذایی که برای سرماخوردگی مضر است بیشتر می گردد. به همین علت بهتر است قبل از تهیه غذا برای سرماخوردگی بچه ها ابتدا غذاهای مورد علاقه آن ها و ترکیباتشان را آنالیز کنید. بچه ها سرماخورده ممکن است از خوردن غذاهای سنگین خسته شوند یا هضم چنین غذاهایی برایشان سخت باشد به همین علت غذای آن ها باید در چند وعده به آن ها داده گردد. در ادامه به این غذاها و طرز تهیه آن ها اشاره نموده ایم.

پوره سیب زمینی

سیب زمینی سرشار از ویتامین A است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد. برای تهیه پوره سیب زمینی کافی است مواد اولیه زیر را تهیه نموده و مراحل آن را طی کنید.

مواد لازم برای تهیه پوره سیب زمینی

عنواناندازه
سیب زمینی میانه2 عدد
شیریک سوم پیمانه
نعنا خشک1 قاشق چای خوری
کره1 قاشق چای خوری

مراحل تهیه پوره سیب زمینی

  • سیب زمینی ها را بشویید. درون قابلمه ای اندازهی آب بریزید و سیب زمینی ها را درون آن قرار دهید.
  • سپس سیب زمینی ها را پوست بگیرید و بکوبید.
  • نعنا خشک را با روغن و روی شعله کم تفت دهید.
  • سیب زمینی و شیر را به نعنا اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پوره شما غلیظ گردد.

برای آن که کودک بهتر پوره سیب زمینی را میل کند می توانید غذا را با گوجه فرنگی تزیین کنید. بعلاوه در صورت تمایل می توانید از اندازهی هویج آب پز در تهیه این پوره بهره ببرید.

تخم مرغ آب پز

تخم مرغ سرشار از ویتامین B6 و C، آهن، پروتئین و پتاسیم است. مواد مغذی موجود در تخم مرغ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد. اگر قصد تهیه غذا برای سرماخوردگی بچه ها خود را دارید می توانید تخم مرغ کاملا آب پز شده یا عسلی برای آن ها آماده کنید. برای بچه های که اشتهای کمی به تخم مرغ آب پز دارند می توانید از اندازهی سیب زمینی آب پز، نمک و نعنا خشک بهره ببرید.

سوپ مرغ

سوپ مرغ برای درمان تب و لرز، سرفه های خشک و عفونت گلو مفید است. برای تهیه این سوپ به دو ساعت زمان احتیاج دارید. مواد اولیه برای تهیه این سوپ در جدول زیر نوشته شده است:

عنواناندازه
سینه مرغ1 عدد
هویج250 گرم
شلغم2 عدد
نخود فرنگی1 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
سبزی سوپ1 پیمانه
ورمیشل1 لیوان
جو پرک1.5 پیمانه

مراحل تهیه سوپ مرغ

  • هویج و شلغم ها را خرد کنید و همراه با سینه مرغ و اندازه کمی آب درون قابلمه ای بخارپز کنید.
  • مرغ پخته را ریش ریش کنید. با اندازهی رب گوجه تفت دهید.
  • سبزی سوپ، هویج و شلغم های پخته شده را درون قابلمه ای بریزید. اندازهی آب به آن اضافه کنید.
  • پس از پخته شدن سبزی ها، جو پرک و ورمیشل را به سوپ اضافه کنید. 20 دقیقه بعد سوپ شما آماده است. نوش جان!

اگر فرزند شما به مرغ علاقه ای ندارد می توانید گوشت پخته را با گوشت کوب برقی یا غذاساز له کنید.

سخن آخر؛ سرماخوردگی از آن دست بیماری هایی است که باعث کاهش اشتهای افراد و ضعف بدنی می گردد. تهیه مناسب ترین غذا برای سرماخوردگی علاوه بر تقویت بدن باعث از بین رفتن علائم سرماخوردگی می گردد. از برترین غذاها برای این دوران می توان به انواع سوپ، ساندویچ بوقلمون و حلیم اشاره نمود.

منبع

healthline.com

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1404 گردآورنده: hmvd.ir شناسه مطلب: 2466

به "فهرست انواع غذاهای مناسب برای سرماخوردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فهرست انواع غذاهای مناسب برای سرماخوردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید