طرز تهیه خورش طلاکوله غورابه گیلانی

به گزارش مجله همراهان، سبزیجات معطر و گردو رکن اصلی بسیاری از غذاهای خوش طعم گیلانی هستند و خورش طلاکوله غورابه هم بر پایه همین مواد تهیه می گردد. این خورش را می توان نوعی فسنجان سبز دانست در ادامه طرز تهیه این خورش اصیل گیلانی را بخوانید.

طرز تهیه خورش طلاکوله غورابه گیلانی

مواد لازم برای تهیه خورش طلاکوله غورابه

  • مرغ یا گوشت قرمز یک کیلو و نیم
  • نعناع (خرد شده) 150 گرم
  • جعفری (خرد شده) 150 گرم
  • گشنیز (خرد شده) 150 گرم
  • گردو ساییده 300 گرم
  • پیاز (سرخ شده) چهار قاشق سوپ خوری
  • روغن چهار قاشق غذاخوری
  • آب غوره یک پیمانه
  • آب سه لیوان
  • آرد برنج یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به اندازه لازم

طرز تهیه خورش طلاکوله غورابه

مرحله اول

مرغ ها را با پیاز سرخ شده داخل قابله ای مناسب کمی تفت دهید. سپس سه لیوان آب را روی آنها بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملا بپزد.

مرحله دوم

سبزی های معطر (جعفری، نعناع، گشنیز) را خوب خرد کنید داخل تابه با روغن تفت دهید.

مرحله سوم

سبزی های سرخ شده و گردو ساییده شده را به قابلمه مرغ ها اضافه کنید و بگذارید تا جوش بخورد.

مرحله چهارم

آرد برنج را با کمی آب رقیق کنید و آرام آرام به خورش اضافه کنید. تا آب خورش غلیظ گردد. سپس نمک، فلفل و آب غوره را برای طعم دار شدن به خورش اضافه کنید و در قابلمه بگذارید تا خورش کاملا جا بیافتد.

بعد از دو تا سه ساعت خورش کاملا پخته و جا افتاده است. آن را در ظرف مناسب بکشید و برای سرو روی میز بیاورید. خورش طلاکوله غورابه گیلانی در کنار برنج کته و سیر طعم دلپذیری دارد.

نکات

  • در اصل غذای طلاکوله غورابه با مرغ درست می گردد اما اگر دوست دارید می توانید از گوشت بدون استخوان بهره ببرید.
  • گاهی برای طعم دارتر شدن، کمی تره هم به ترکیب سبزیجات معطر خورش طلاکوله غورابه اضافه می نمایند.
  • اگر دوست دارید خورش طلاکوله غورابه روغن بیندازد می توانید گردو ها را قبل از اضافه کردن به خورش، کمی تفت دهید.
  • اندازه سرخ شدن سبزی بستگی به سلیقه شما دارد. هر چه سبزی بیشتر سرخ گردد رنگ خورش تیره تر می گردد و مسلما خوش طعم تر هم خواهد بود ولی برای سلامتی چندان مناسب نیست.
  • مرغ ترش و اناربیج از غذاهای محبوب و معروف شمالی هستند پیشنهاد می کنیم اگر هوادار غذاهای خوشمزه شمالی هستید حتما امتحان کنید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 15 شهریور 1401 بروزرسانی: 15 شهریور 1401 گردآورنده: hmvd.ir شناسه مطلب: 2169

به "طرز تهیه خورش طلاکوله غورابه گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش طلاکوله غورابه گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید