طرز تهیه ژله خانگی با طعم موز و توت فرنگی

به گزارش مجله همراهان، ژله، از نوعی فراورده پروتئینی به نام ژلاتین تهیه می گردد. قبل از این که ژله به عنوان یک ماده غذایی، فراوری انبوه گردد، با استخراج و تمیز کردن ژلاتین از پای گوساله تهیه می شد و آن را با آب میوه و شکر مخلوط و به عنوان یک دسر سرو می کردند. اما امروزه ژله با طعم های مختلف، به صورت پودر آماده یافت می گردد که این پودر ژله باید با آب سرد و گرم مخلوط و در یخچال منعقد گردد. البته می توان آن را به صورت خانگی هم درست کرد و ما طرز تهیه ژله خانگی را آموزش می دهیم.

طرز تهیه ژله خانگی با طعم موز و توت فرنگی

به طور کلی، مواد تشکیل دهنده ژله، آب و آبمیوه یا اسانس میوه یا هر ماده غذایی دلخواه مانند شکلات و قهوه و همچنین پودر یا ورقه ژلاتین است. ژلاتین ماده ای جامد، بی رنگ یا زرد خیلی روشن، ترد و بی بو و مزه است. این ماده را با استفاده از هضم اسیدی و قلیایی طولانی مدت مواد کلاژن دار مانند ضایعات پوستی و استخوانی دام ها و ماهی های غیر خوراکی و پوست خوک و ضایعات گوشتی آن ها به دست می آورند. کلاژن یک نوع اسید آمینه است که بیشتر در غضروف، استخوان و اتصالات بدن حیوانات وجود دارد. البته نوع گیاهی کلاژن، پکتین نام دارد. پکتین یک پلیمر اسیدی است که از ساختارهای مختلف گیاهان به دست می آید. بیشترین مقدار پکتین در میوه های نارس به ویژه سیب سبز، وجود دارد. سفتی سیب های تازه یا سیب سبز به علت وجود فیبر پکتین است.

ژله رویال یا ژله شاهانه زنبورعسل چیست؟

ژله رویال توسط زنبورهای کارگر فراوری می گردد و به عنوان غذای اصلی زنبور ملکه به کار می رود. البته غذای 3 روز اولیه نوزاد زنبور عسل هم است. این ژله باعث طول عمر ملکه از 2 ماه به 5 سال می گردد. همچنین قدرت تخم گذاری تا 2000 عدد در 24 ساعت را به زنبور ملکه می دهد. برای استخراج این ژله از کندو، ابتدا زنبور ملکه را از کندو خارج می نمایند. در این حالت زنبورهای کارگر به فکر انتخاب جایگزین برای ملکه می افتند و مقدار زیادی از این ماده ژله ای برای لارو انتخاب شده، فراوری می نمایند. در این موقع پرورش دهندگان زنبور سر می رسند و این ماده را از کندو استخراج می نمایند. این ژله دارای 34/12درصد پروتئین، 36/5 درصد چربی، 5/12 درصد مواد احیا نماینده، 82/0 درصد خاکستر و 8/2 درصد مواد ناشناخته است. 66 درصد این ماده مفید هم آب است که در کارخانه از ژله جدا می گردد و این ماده به صورت پودر برای مصرف نماینده آماده می گردد. کاربرد این ژله در محصولات دارویی برای درمان بیماری های جنسی و هورمونی است. همچنین در درمان سرد مزاجی هم کاربرد دارد.

  • مواد مورد احتیاج

اسانس توت فرنگی و موز به مقدار لازم

پودر ژلاتین دو قاشق غذاخوری

رنگ خوراکی زرد و قرمز هر کدام دو قاشق غذاخوری

شکر یک پیمانه

آب یک لیتر

دو ظرف شیشه ای برای سرو ژله

  • طرز تهیه ژله خانگی

مرحله اول

یک قابلمه تهیه کنید و درون آن را آب پر کنید.

مرحله دوم

شکر را به آن اضافه کنید.

مرحله سوم

قابلمه را روی شعله معمولی گاز بگذارید و اجازه دهید شکر کاملا در آب حل گردد.

مرحله چهارم

بعد از به جوش آمدن آب، پودر آگار آگار یا پودر ژلاتین را به قابلمه بریزید.

مرحله پنجم

به خوبی مخلوط ژله را هم بزنید تا زمانی که پودر آگار آگار یا ژلاتین در آن حل گردد. به این نکته دقت گردد که خیلی حرارت را زیاد نکنید و به محض حل شدن پودر آگار آگار یا ژلاتین، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله ششم

مخلوط ژله را به اندازه دو ظرف شیشه ای تقسیم کنید و کف ظرف ها را با روغن چرب کنید.

مرحله هفتم

ژله را درون ظروف بریزید. به یک ظرف اسانس توت فرنگی و به دیگری اسانس موز اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مرحله هشتم

بعد از مخلوط شدن اسانس در هر ظرف، به ظرف ژله توت فرنگی، رنگ خوراکی قرمز و به دیگری زرد را اضافه کنید. هر ظرف را خوب هم بزنید تا اسانس و رنگ به صورت یک دست در ظروف پخش شوند. اگر احساس کردید رنگ و بوی دلخواهتان به دست نیامده است، می توانید مقدار بیشتری اسانس و رنگ خوراکی به ژله اضافه کنید.

مرحله نهم

به مدت 1 ساعت ژله ها را در یخچال بگذارید تا منعقد شوند.

بعد از گذشت 1 ساعت، با استقاده از چاقو دور تا دور ژله ها را از ظروف جدا کنید. سپس ظروف را در بشقابی جداگانه برگردانید و سرو کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 29 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hmvd.ir شناسه مطلب: 388

به "طرز تهیه ژله خانگی با طعم موز و توت فرنگی" امتیاز دهید

4 کاربر به "طرز تهیه ژله خانگی با طعم موز و توت فرنگی" امتیاز داده اند | 3.8 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ژله خانگی با طعم موز و توت فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید