آموزش تصویری گذاشتن لنز در چشم
به گزارش مجله همراهان، شاید شما علاقه زیادی به گذاشتن لنز در چشم داشته باشید ولی از روش استفاده صحیح لنز با خبر نباشید. با خواندن این مطلب می توانید با خیال آسوده از لنز چشم خود بهره ببرید.

همانگونه که می دانید چشم، یکی از حیاتی ترین ارگان های بدن هر موجود زنده ای است که می بایست برای حفظ سلامت و بهداشت آن از هیچ تلاشی واگذار ننمود. استفاده از لنز برای چشم در صورتی که اصول بهداشتی رعایت نشده و لنز آلوده به میکروب و باکتری های عفونی گردد، می تواند سلامت چشم را به خطر بیاندازد. در این مقاله سعی داریم نحوه صحیح استفاده از لنز چشم و مهارت گذاشتن لنز در چشم را به صورت تصویری و مرحله به مرحله آموزش دهیم. برای فراگیری این مهارت می بایست مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
1. شستن دستان قبل از استفاده از لنز
دستان خود را قبل از هرگونه اقدامی برای استفاده از لنزهای چشمانتان بشویید و پس از شستن، توسط دستمال کاغذی و یا حوله بدون پرز، آنهارا خشک کنید. (بهتر است اگر دستگاه خشک کن دارید از آن بهره ببرید.) مراقب باشید که ماده شوینده ای را که از آن استفاده می کنید (مثل صابون، لوسیون، مایع دستشویی و...) با لنز تماسی نداشته باشند. این مواد شوینده اگر با لنز تماس داشته باشند، لنز را خشک می نمایند و اگر شما از آن لنز بهره ببرید، چشمتان را زخم می نماید و یا باعث تاری دیدتان می گردد.
2. خارج کردن لنز از جعبه
یکی از لنزها را از جعبه لنز خود بردارید. مراقب باشید که کدامین لنز را برای چشمانتان استفاده می کنید. حواس خود را جمع کنید که لنز چشم سمت راست را برای چشم سمت راست و لنز سمت چپ را برای چشم سمت چپتان بهره ببرید. اگر اشتباه این کار را انجام دهید، می توانید محیط را ببینید ولی به شدت اذیت خواهید شد و چشمانتان عفونت خواهد نمود. توجه داشته باشید به هنگام خارج کردن لنز از جعبه، گرد و غبار اصلا با لنز تماس پیدا ننمایند.
3. روش صحیح برداشتن لنز از جعبه
لنز خو را با هر انگشتی که راحت هستید (مثلا انگشت سبابه) بردارید. خیلی احتیاط کنید چون ممکن است در حین برداشتن، به لنز آسیب وارد کنید. مطمئن شوید که لنز را با انگشتتان نگه می دارید و از ناخن هایتان برای این کار استفاده نمی کنید. توجه داشته باشید که لنز روی انگشتتان نرم باشد و به شکل آینه مقعر (مطابق شکل) قرار بگیرد. زمانی که لنز را روی انگشتتان قرار دادید، وقت آن است که به پارگی لنز، گرد و غبار روی لنز و.. دقت کنید و اگر موردی یافت شد لنز را با مایع مخصوص بشویید.
4. کشیدن بالا و پایین چشم
توسط انگشتان سبابه و وسط دست دیگرتان، پلک بالا و پایین چشم خود را بکشید. مانند شکل از انگشت سبابه برای بالا کشیدن پلک بالایی و از انگشت وسط برای پایین کشیدن پلک پایینی چشم خود بهره ببرید و انگشت سبابه دست دیگرتان که لنز روی آن نهاده شده است را دقیقا جلوی چشمانتان قرار دهید.
5. گذاشتن لنز در چشم
زمانی که مرحله قبل را به خوبی انجام دادید، وقت آن است که لنز را در همان حالت، درون چشمتان بگذارید. سعی کنید پلک نزنید و به به لنز خیره نشوید. این کار باعث ضربه زدن به لنز می گردد و بهتر می توانید لنز را داخل چشمانتان راهنمایی کنید. به آرامی لنز را به داخل چشمانتان بگذارید. مطمئن شوید که لنز را روی عنبیه (شکل دایره رنگی چشم) چشم قرار داده اید. اگر لازم بود هنگامی که لنز درون چشم تان نهاده شد، آن را توسط انگشتتان حرکت دهید. انگشت خود را بردارید و با نگه داشتن پلک بالایی به آرامی چشمانتان را حرکت دهید. می توانید بعد از حرکت دادن چشم، آرام پلک بزنید.
6. حرکت دادن چشم و پلک زدن
پس از گذاشتن لنز روی چشمتان، به آرامی پلک بزنید. اگر در حین این کار درد و یا سوزشی را حس کردید، لنز را از چشمانتان بردارید و به خوبی آن را با مایع لنز بشویید و دوباره مراحل بالا را از اول انجام دهید. ممکن است برای چند ثانیه، نیاز به بستن چشمان خود داشته باشید. این کار را انجام دهید و اگر لنز هنوز به خوبی جایگذاری نشده بود، انگشت سبابه خود را زیر پلک پایین چشمتان بگیرید.
7. گذاشتن لنز بر روی چشم دیگر
حال برای چشم دیگر خود نیز تمامی مراحل بالا را به دقت انجام دهید تا به مسئله ای برخورد نکنید. پس از قراردادن هر دو لنز در درون چشمانتان، مراقب باشید که جعبه لنز هیچگونه تماسی با سینک و یا روشور نداشته باشد و سریع در جعبه را ببندید. سعی کنید از لنز در ساعات کمی در روز بهره ببرید و اگر چشمانتان اذیت شد و یا هرگونه مسئله ای برایتان پیش آمد، لنز ها را از روی چشمانتان بردارید و به چشمانتات چند ساعت استراحت دهید.
گروه آرایش و زیبایی خبرنگاران
منبع: setare.com