ترکیه 20 میلیون جهانگرد از برنامه سالانه خود عقب افتاد
به گزارش مجله همراهان، رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه می گوید همسایه غربی ایران 20 میلیون توریست از برنامه سالانه خود عقب افتاده است.
بهترین تجربه سفر را با سفر به ترکیه بدون ویزا در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا تا آنتالیا رویایی و بالون سواری در شهرهای ترکیه تا کلی تفریح دیگر در انتظار شماست، خاطراتی از مردم مهمانواز ترکیه که همیشه در ذهن شما خواهد ماند.
به گزارش ایسنا، جلال ابراهیمی، اظهار کرد: اقتصاد ترکیه در سال های گذشته بخش مهمی از عایدیزایی خود را حول محور توریستی بنا نموده، اما پس از شیوع کرونا و در پی کاهش جدی مسافرت ها، اقتصاد این کشور با آسیبی جدی روبرو شد.
وی با بیان اینکه ترکیه برای سال 2021 برنامه ریزی نموده بود که پذیرای 50 میلیون دنیاگرد باشد، بیان نمود: در حال حاضر ترکیه حتی به 30 میلیون توریست هم راضی خواهد بود. در سال 2020 که اوج شیوع کرونا بود، تعداد کل توریستانی که به ترکیه رفتند تنها حدود 13 میلیون نفر بودند که این عدد یک سوم سال 2019 بود و رکودی جدی را در این زمینه برای ترک ها به ثبت رساند.
رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه با اشاره به کاهش جدی دنیاگرد های آلمانی و روسی در ترکیه، گفت: تنها از این کشور ها حدود 15 میلیون دنیاگرد در سال های قبل به ترکیه رفته بودند، اما امروز این تعداد به پایین ترین حد خود رسیده است. در کنار آن کشور های شرق آسیا به اسم رقبای ترکیه در حوزه توریستی برای به دست آوردن این بازار کوشش می نمایند.
ابراهیمی درباره اندازه عایدی دولت ترکیه از محل ورود توریستان خارجی هم شرح داد: ترکیه در سال 2019 حدود 45 میلیون توریست خارجی را پذیرایی کرد. اگر عایدی میانگین هر دنیاگرد را 2000 دلار تخمین بزنیم، این کشور در یک سال 90 میلیارد دلار از این حوزه عایدی داشت، اما در دو سال گذشته با کاهش تعداد مسافران سقوطی عجیب در عایدی های این بخش به دست آمده است.
وی ادامه داد: در سال 2019 هفت میلیون دنیاگرد از روسیه، پنج میلیون دنیاگرد از آلمان و دو و نیم میلیون دنیاگرد از انگلستان به ترکیه رفته بودند، اما شرایط به گونه ای پیش رفته که انگلستان سال جاری حتی مجوز حضور دو تیم فوتبال این کشور برای حضور در ترکیه را هم صادر نکرد. فعالان مالی و صاحب نظران ترکیه معتقدند اگر در کوتاه مدت راه حلی برای کاهش سفر ها پیدا نشود، اقتصاد ایران با بحران های متعدد رو به رو خواهد شد.
از ماه های پایانی سال 2019 که نخستین نمونه از ویروس کرونا در چین مشاهده شد، تمام کشور های دنیا با مشکل شیوع کرونا روبرو شدند و به منظور کاهش سرعت شیوع، سفر های دنیاگردی به شکلی قابل توجه کاهش یافت.
کشور های توریست پذیر امیدوارند با افزایش سرعت واکسیناسیون علیه کرونا، در ماه های آینده بار دیگر توان پذیرش مسافران تازه را پیدا نمایند.
منبع: فرارو