خواص روغن کنجد برای سلامتی
به گزارش مجله همراهان، درباره خواص روغن کنجد باید گفت که این روغن خوراکی سرشار از چربی های چند غیر اشباع و تک غیراشباع بوده و اندازه چربی های اشباع شده آن بسیار اندک است. به گفته ادوینا کلارک، متخصص تغذیه، چربی های چندغیراشباع و تک غیراشباع از جمله چربی های مفید برای سلامت قلب هستند و در کنترل کلسترول نقش دارند.
خواص روغن کنجد برای بهداشت دندان
اجداد ما برای حفظ سلامت دهان و دندان از روغن استفاده می کردند. جیلیان تاچمن، متخصص تغذیه در نیویورک می گوید: چرخاندن و غرغره روغن کنجد در دهان به مدت 10 دقیقه، یکی دیگر از روش های آیورودا است.مطالعات پزشکی نشان داده اند که این کار به کاهش باکتری های دهان منجر می گردد و به حفظ سلامتی دهان و لثه یاری می نماید.
خواص روغن کنجد برای پوست و استخوان هاپروتئین های مغذی موجود در دانه های کنجد در روغن کنجد وجود ندارد؛ چراکه روغن، از بخش جداشده ای از گیاه گرفته می گردد. اما زینک یکی از مواد معدنی است که هنگام روغن گیری باقی می ماند. زینک می تواند علائم و شدت سرماخوردگی وآنفولانزا را کاهش دهد، اما استفاده از این ماده در بدن برای فراوری کلاژن مفید است و حالت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد. زینک بعلاوه به تراکم استخوان ها هم یاری می نماید.
خواص روغن کنجد در هضم و دفعیبوست یکی از رایج ترین بیماری هاست. نوشیدن آب و مصرف خوراکی های حاوی فیبر می تواند به دفع منظم و سالم یاری کند. با این حال گاهی اوقات در مصرف فیبر سهل انگاری می کنیم یا داروهایی مصرف می کنیم که به یبوست منجر می شوند. خوشبختانه روغن کنجد در این زمینه مؤثر است. به گفته جیلیان تاچمن، مصرف یک تا دو قاشق روغن کنجد در فاصله بین صبح تا عصر (یا مصرف بیشتر در عصر) به چرب شدن روده ها یاری می نماید و یبوست را از بین می برد. دانه های کنجد هم به دفع بهتر یاری می نمایند؛ هرچند که روغن کنجد مؤثرتر است.
موهای درخشان با روغن کنجدتقریبا همه ما از محصولات مختلف برای سلامت موها استفاده نموده ایم، اما نتیجه مطلوب را ندیده ایم. خوشبختانه روغن کنجد حاوی ویتامین های B و E، مهمیم، کلسیم و مواد مغذی ضروری فسفردار است که به پوست سر و مو تغذیه می رساند. توصیه ادوینا کلارک برای موهای درخشان و انبوه این است که پوست سر و ریشه موها را با روغن کنجد ماساژ دهید و اجازه دهید که حداقل به مدت 30 دقیقه روی سر باقی بماند. ترجیحا یک روز بعد یا بعد از همان 30 دقیقه، موها را با آب گرم و شامپو بشویید.
خواص روغن کنجد در مبارزه با رادیکال های آزادرادیکال های آزاد به DNA، سلول ها و پروتئین ها آسیب می رسانند. بعلاوه می توانند به بیماری هایی مثل آلزایمر، پارکینسون وسرطان منجر شوند. بعضی مواد مثل الکل، دود دخانیات، آفت کش ها، آلاینده های هوا و غذاهایی که می خوریم، رادیکال های آزاد را فراوری می نمایند. بنابراین خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان اهمیت زیادی دارند تا بتواند با آسیب رادیکال های آزاد مقابله کند و استرس امسیداتیو را کاهش دهد. کلارک دراین باره می گوید: شواهد تازه نشان می دهند که روغن کنجد می تواند در مقابله با آرتروز، پیشرفت سرطان، آسیب رشته های عصبی و التهاب مفید باشد. البته برای اثبات این مزایا باید تحقیقات بیشتری انجام گردد.
ماساژ پا با روغن کنجدهمه ما عادت هایی داریم که باید قبل از خوابیدن انجام دهیم. مسواک زدن، شست وشوی صورت، استفاده از انواع کرم های شب و غیره؛ اما معمولا روش های آرام بخشی مثل ماساژ پا را فراموش می کنیم. ماساژ دادن، بخشی از تکنیک سلامتی آیوروداست که اگر با روغن کنجد همراه گردد، به حفظ سلامت پوست یاری می نماید. آیورودا یک روش درمانی است که بیش از 5000 سال در هند اجرا می گردد و به تازگی در جوامع غربی هم رواج یافته است.
دانیل فلگ کاپیلینو، استاد علوم بهداشت عمومی و متخصص تغذیه در نیویورک می گوید: اگر قبل از خواب شبانه، کف پاها را با یک قاشق چای خوری روغن کنجد (یا کمی بیشتر) ماساژ دهید، خواب آرام تری خواهید داشت. نباید فراموش کنید که پس از ماساژ پاها، حتما یک جفت جوراب بپوشید.
خواص روغن کنجد در مقابله با حرارتهمه ما با خواص روغن زیتون و نارگیل برای پخت وپز آشنا هستیم، اما این روغن ها در دمای بالا می سوزند. روغن سوخته، علاوه بر بوی بد و خراب کردن طعم غذا، برای سلامتی ما خوب نیست. به گفته کلارک، زمانی که دود از روغن بلند می گردد (نقطه دود)، یعنی دما تا میزان شکستن چربی ها افزایش یافته است که باعث رها شدن رادیکال های آزاد می گردد. اما نقطه دود روغن کنجد، 400 درجه فارنهایت (204.4 درجه سانتی گراد) است. بنابراین می توان از این روغن برای طبخ انواع مختلفی از غذاها استفاده کرد؛ بدون اینکه هیچ ماده مضری در هوا آزاد گردد.
نقش روغن کنجد در طعم بهتر غذاخواص روغن کنجد ما را ترغیب می نماید که در پخت وپز از این روغن گیاهی استفاده کنیم؛ اما نکته اینجاست که روغن کنجد، طعم مخصوص به خود را به غذا اضافه می نماید. کلارک دراین باره می گوید: روغن کنجد، طعمی شبیه به مغزها دارد که به میزان زیادی در غذاهای چینی، کره ای و بعضی غذاهای هندی استفاده می گردد. نوعی از روغن کنجد که از دانه های کنجد بوداده تهیه می گردد، طعمی شبیه به مغزها دارد. روغن کنجدی که از دانه های کنجد خام تهیه می گردد هم برای پخت و پز استفاده می گردد. جالب اینکه باید این دو نوع روغن کنجد را در یخچال نگهداری کنید تا فاسد نشوند. طعم غالب و رایحه خوب روغن کنجد باعث می گردد که میزان اندکی از آن برای تهیه هر غذایی کافی باشد. می توانید از روغن کنجد به جای روغن پخت وپز بهره ببرید و غذاهای همیشگی را با طعمی متفاوت امتحان کنید.
روغن کنجد به عنوان چاشنی خوشمزه و سالماگر تا به حال از این روغن برای پخت وپز استفاده ننموده اید، حتما با خواندن این مطلب ترغیب شده اید که طعم متفاوت آن را امتحان کنید. اگر برای سرخ کردن از این روغن استفاده نمی کنید، پشنهاد می کنیم قبل از خوردن غذاهایی مثل نودل، سالاد یا سبزیجات پخته شده، کمی روغن کنجد روی آن بریزید. تهیه املت یا نیمروی همزده پف دار با روغن کنجد، طعم متفاوتی را ایجاد می نماید. می توانید برای درست کردن سس هم از این روغن بهره ببرید یا برای طعم دار کردن ذرت شیرین و مارچوبه، کمی روغن کنجد روی آنها بریزید.
منبع: سایت چطور
منبع: راسخون