طرز تهیه چیکن کوردن بلو خانگی؛ رولت مرغ سوخاری
به گزارش مجله همراهان، امروز طرز تهیه غذایی خوشمزه وآسان را در خبرنگاران بلاگ تدارک دیده ایم. کوردن بلو نوعی غذای آمریکایی ست که در اصل از آشپزی فرانسوی الهام گرفته شده است. کوردن بلو در زبان فرانسوی به معنی روبان آبی است. و این نام را به این خاطر گرفته است که در آشپزی فرانسوی رسم بر این بوده که به برترین شف یا آشپز یا برترین غذا، روبان آبی اهدا گردد. و این غذا هم جزو برترین و شیک ترین غذاها به حساب میاد و به همین دلیل به کوردن بلو معروفیت گرفته! این غذا در رستوران ها سرو می شده و جزو غذاهای معروفه. کوردن بلو در واقع گوشتی ست که بین آن ژامبون و پنیر قرار می دهند و بعد سرخ می نمایند و با سس سرو می گردد. ما در اینجا آموزش چیکن کوردن بلو را آماده نموده ایم. که با سینه مرغ تهیه میگردد.
این غذا برخلاف نام به ظاهر سختش اما بسیار راحت و بی دردسر آماده می گردد و بسیار خوشمزه و لذیذ است. یک گزینه بسیار مناسب و شیک و یک وعده غذایی بسیار خوشمزه برای مهمانی ها و مجالس است. در ادامه با طرز تهیه این غذا با ما همراه باشید.
سینه مرغ بدون استخوان | 1 عدد |
ژامبون یا کالباس | دو تا سه ورق |
پنیر گودا یا ورقه ای | به اندازه لازم |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر سیر و پیاز | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | به اندازه لازم |
پودر سوخاری | به اندازه لازم |
آرد سفید | به اندازه لازم |
تخم مرغ | یک عدد |
روغن سرخ کردنی | به اندازه لازم |
1- برای آغاز کار ابتدا سینه مرغ را برش افقی بدهید و سپس سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کنید تا کمی نازک تر گردد.
2- هر برش را بین سلفون قرار بدید و با بیفتک کوب یا وردنه به خوبی بکوبید تا کاملا پهن و نازک گردد. ولی دقت کنید که سینه مرغ پاره نگردد. نازک کردن مرغ به این خاطر است که مرغ در زمان سرخ کردن خام نماند و به خوبی سرخ گردد و بپزد.
بعد از اینکه سینه های مرغ را با بیفتک کوب به خوبی نازک و پهن کردید، تمام قسمت های سینه مرغ را به نمک و فلفل سیاه و پودر سیر و پیاز آغشته کنید.
3- سینه مرغ را پشت و رو کنید و به تمامی قسمت های مرغ نمک و فلفل و ادویه بزنید. سپس سینه مرغ پهن و نازک شده که به ادویه آغشته کردید را روی سلفون قرار دهید. و بعد آغاز کنید به چیدن ورقه های کالباس. ورقه ها و برش٬های ژامبون یا کالباس را روی سینه مرغ پهن شده قرار دهید.
4- و بعد روی ژامبون را به اندازه کافی با پنیر ورقه ای یا پنیر پیتزا بپوشانید. سپس از طریق سلفونی که در ابتدا زیر سینه مرغ پهن کردید، آغاز کنید به رول کردن سینه مرغ و به آرامی با حرکت سلفون سینه مرغ را رول کنید.
5- و سینه مرغ را جمع کنید و کاملا در سلفون بپیچید و رول کنید. سلفون را از دو سر رول خلاف جهت یکدیگر بپیچانید. درست همچون شکلات دو سر رول را بپیچانید تا کاملا به شکل رول دربیاید و بسته گردد. دقت کنید که کاملا به صورت فشرده و محکم سینه مرغ را رول کنید و سلفون را دور آن بپیچید تا کاملا حالت بگیرد و در زمان سرخ کردن باز نگردد. بهتر است دو طرف سلفون پیچیده شده را به سمت مرکز بکشید و اضافه سلفون را گره بزنید.
بعد از اینکه سینه مرغ را کاملا بین سلفون رول کردید و پیچاندید، سینه مرغ سلفون پیچیده شده را حدود نیم تا یک ساعت در فریزر قرار دهید تا برای سوخاری کردن آماده گردد و شکل بگیرد ولی به این نکته توجه کنید که اصلا نباید یخ بزند. یک عدد تخم مرغ را در ظرفی از طریق چنگال کمی هم بزنید تا از لختگی در آید.
آرد سفید و آرد سوخاری را نیز در ظرفی جداگانه آماده کنید. بعد از گذشت نیم تا یک ساعت از استراحت سینه مرغ رول شده در فریزر، آن را خارج کنید.
سپس سلفون را باز کنید و سینه رول شده را از آن خارج کنید. ابتدا در آرد سفید بغلطانید تا تمام قسمتهای آن به آرد آغشته گردد. وبعد از آرد خارج کنید.
6- در مرحله بعدی رولِ آغشته به آرد را در تخم مرغ زده شده قرار دهید و کاملا در تخم مرغ بغلطانید تا به خوبی به تخم مرغ نیز آغشته گردد و در نهایت بعد از تخم مرغ، در پودر سوخاری بغلطانید و با پودر سوخاری کاملا رول را پوشش دهید.
7- روغن را در تابه مناسبی بریزید و اجازه دهید روغن کاملا داغ گردد. در این فاصله می توانید رول را تازمان سرخ کردن در یخچال قرار دهید.
بعد از داغ شدن کامل روغن، سینه رول شده که در آرد و تخم مرغ و پودر سوخاری غلطاندید را در روغن سرخ شده قرار دهید و اجازه دهید کاملا طلایی گردد. یک سمت رول که سرخ شد میتوانید برگردانید و سمت دیگر آن را سرخ کنید. حرارت لازم برای سرخ کردن کوردن بلو حرارت میانه است.
چیکن کوردن بلو را میتوانید با سیب زمینی سرخ شده یا تنوری، پوره سیب زمینی، انواع سبزیجات بخار پز، قارچ و سس مخصوص سرو کنید.
نکات مهم در تهیه چیکن کوردن بلو:
- چیکن کوردن بلو را بخاطر وجود پنیر باید گرم سرو کنید.
- یک عدد سینه مرغ برای دو نفر کافیست.
- میتوانید قبل از آغاز کار سینه مرغ را به هر روشی مایلید مزه دار کنید اما در حقیقت روش ذکر شده برای طعم دهی مطلوب به مرغ کفایت میکند.
- حتی می توانید کمی خردل دیوژن روی سینه مرغ بمالید و بعد ژامبون و پنیر را روی سینه مرغ قرار دهید و رول کنید.
- از هر نوع ژامبون یا کالباسی بنا بر سلیقه خود میتوانید بهره ببرید.
- به جای پنیر ورقه ای میتوانید از پنیر پیتزا یا موزارلا بهره ببرید اما به این نکته توجه کنید که اگر از پنیر پیتزا بهره ببرید، رول کردن سینه مرغ سخت تر انجام می گردد. اما با پنیر ورقه ای به راحتی میتوانید سینه مرغ را رول کنید و کوردن بلو راحت و خوشمزه و جذابی را تهیه کنید.
- از هر نوع ادویه دلخواهی برای طعم دارکردن مرغ میتوانید بهره ببرید. ولی پودر سیر، پودر پیاز و نمک و فلفل برای طعم دهی به مرغ کافی ست.
- از پودر سوخاری پانکو یا حتی نان تست بیات شده که به خوبی پودر شده، برای سوخاری کردن سینه مرغ و تهیه کوردن بلو میتوانید بهره ببرید.
- کوردن بلو را در فر هم می توانید بپزید. به این صورت که بعد از اینکه رول را با پودر سوخاری کاور کردید، در سینی فر قرار دهید و بعد کمی روغن روی رول ها اسپری کنید یا با کره آب شده براش کنید و حدود نیم ساعت در فر با دمای دویست درجه سانتیگراد قرار دهید تا زمانی که به خوبی مرغ بپزد. در این روش کوردن بلو کم چرب تر و سالم تری خواهید داشت.
همانطور که اشاره شد و در فرایند تهیه بنظر می رسد، این غذا بسیار آسان و سریع آماده می گردد و علاوه بر آن غذایی فوق العاده خوشمزه است.
امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید و کوردن بلو را برای یک شام لذیذ و خوشمزه آماده کنید و در کنار خانواده لذت ببرید.
منبع: اُکالا